TEILOR obține o finanțare de peste 8 milioane de euro din partea EximBank pentru continuarea dezvoltării accelerate a companiei

TEILOR obține o finanțare de peste 8 milioane de euro din partea EximBank pentru continuarea dezvoltării accelerate a companiei

București, 16 noiembrie 2021 – TEILOR, lanțul de magazine de bijuterii de lux cu prezență în regiunea Europei Centrale și de Est, anunță obținerea unei linii de credit și a unui credit de investiții în valoare totală de 8,47 milioane de euro din partea EximBank. Capitalul acordat de bancă va fi utilizat pentru achiziția de stocuri de bijuterii și realizarea de investiții în amenajarea magazinelor pe care TEILOR  le va deschide în străinătate.

Liniile de credit obținute din partea EximBank ne vor sprijini în demersurile de extindere ale brandului TEILOR într-un ritm accelerat. Mulțumim EximBank pentru încrederea acordată planurilor noastre de expansiune în afara României. Ne dorim să construim un brand românesc puternic peste hotare și să livrăm rezultatele de creștere promise tuturor părților implicate în povestea TEILOR. Liniile de credit acordate de EximBank și garantate de statul român vin în completarea finanțării pe care urmărim să o atragem de la investitorii de pe piața de capital locală. Ne aflăm într-un moment favorabil pentru afacerea noastră și vrem să valorificăm la maximum oportunitățile pe care le avem la dispoziție,” a declarat Willy Dicu, CEO TEILOR.

Din suma totală de 8,47 milioane de euro, 5.082.000 euro reprezintă o linie de credit dedicată achiziției de stocuri de bijuterii și a fost acordată companiei pentru o perioadă de 24 de luni. Restul sumei, 3.388.000 euro, constituie un credit de investiții dedicat amenajării magazinelor ce se vor deschide în străinătate și a fost acordat companiei pentru o perioadă de 72 de luni.

Alături de produsele de creditare, EximBank a emis și garanții de stat care acoperă în proporție de 70% linia de credit și 80% din creditul de investiții. Creditul de investiții va fi utilizat conform planului de investiții finanțat, în cadrul programului de expansiune la nivel european și cuprinde un număr de 17 magazine, ce se vor deschide în perioada 2021 – 2022, în nouă țări europene.

Ca susținători consacrați ai comunității de business, suntem încântați că putem fi parte a succesului TEILOR, susținând strategia de extindere a companiei la nivel european. EximBank rămâne în continuare alături de antreprenorii români care identifică oportunități de investiții și de extindere ce le creează condițiile pentru a dezvolta  companii puternice în regiune, pentru că reușita lor este mult mai facilă atunci când au un partener financiar ce are resursele și expertiza de a structura soluții financiare flexibile și adaptabile,” a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

TEILOR deține cel mai mare lanț de bijuterii de lux din România având 56 de magazine fizice, dintre care șase sunt TEILOR Exclusive, oferind clienților o serie limitată și atent selectată de bijuterii lucrate manual și încrustate cu diamante și pietre prețioase. Până la finalul anului 2021, rețeaua TEILOR va ajunge la 62 de magazine, dintre care 53 în România, patru în Polonia, trei în Sofia, Bulgaria și două în Ungaria. În afară de investițiile în magazinele fizice, compania are în vedere investiții suplimentare în dezvoltarea platformelor online, pentru a spori și mai mult experiența de tip omnicanal pentru clienți. TEILOR operează cinci platforme online – teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.bg și teilor.pl.

TEILOR face parte din TEILOR Holding, un grup de companii care mai cuprinde Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară, Invest Intermed GF IFN. Grupul are în vedere realizarea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare estimativă de 45 milioane de lei până la sfârșitul anului. Mai mult de jumătate din capitalul atras de TEILOR Holding va fi direcționat către lanțul de magazine de bijuterii de lux TEILOR și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de eCommerce. În urma plasamentului privat, se intenționează ca obligațiunile să fie listate pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București.

 

***

Despre TEILOR

TEILOR este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 23 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, TEILOR deține 56 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de comerț electronic teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum și bijuterii unice incrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

 

Despre EximBank

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează pieței interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei.

 

 

Ultimele articole