TEILOR Holding atrage 45 milioane de lei de la investitorii BVB în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO

TEILOR Holding atrage 45 milioane de lei de la investitorii BVB în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO

București, 7 decembrie 2021 – TEILOR Holding S.A., un grup de companii care include lanțul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, anunță închiderea cu succes a primei emisiuni de obligațiuni corporative și atragerea a 45 de milioane de lei de la investitorii BVB. Cele două plasamente private, unul în euro și altul în lei, au avut loc în perioada 18 – 26 noiembrie 2021 și au fost intermediate de BT Capital Partners și sprijinite de Cornerstone Communications în calitate de Consultant Autorizat al TEILOR Holding.

Povestea TEILOR este un vis al unei afaceri mici, un vis care a început pe strada Teilor din Pitești în urmă cu 20 de ani. De-a lungul anilor, ne-am bazat mereu pe capitalul propriu, susținut de finanțare bancară; în ceea ce mă privește, ca antreprenor, atragerea de capital de la investitorii BVB pentru finanțarea expansiunii noastre internaționale este o realizare excepțională și aș dori să le mulțumesc tuturor deținătorilor noștri de obligațiuni pentru încredere și să le urez bun venit în familia TEILOR. Tendințele vin și pleacă, dar un lucru care nu se va schimba niciodată este importanța acordată unui client, unui produs de calitate, experienței personalizate și atenției la detalii. Aceste valori vor rămâne veșnic fundamentale în afacerea noastră și ne angajăm să continuăm să aducem aceste valori clienților TEILOR de pe toate piețele europene majore. Scopul nostru este să devenim una dintre cele mai mari povești de export de succes din România și abia așteptăm să atingem acest obiectiv alături de investitorii noștri,” a declarat Florin Enache, Președinte al Consiliului de Administrație și fondator al TEILOR Holding.

Obligațiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligațiune, maturitate la 5 ani și o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata a cuponului semestrială. TEILOR Holding estimează că cele 140.035 de obligațiuni corporative denominate în lei, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, vor fi tranzacționabile pe piața AeRO a Bursei de Valori București înainte de sfârșitul anului sub simbolul TEI26. Obligațiunile corporative denominate în euro au o valoare nominală de 100 de euro pe obligațiune, scadență la 5 ani și o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial. Cele 62.700 de obligațiuni corporative denominate în euro în valoare totală de 6,27 milioane de euro vor fi tranzacționabile pe piața AeRO sub simbolul TEI26E. Ambele emisiuni au fost emise la 3 decembrie 2021 și au data de scadență 3 decembrie 2026.

Această emisiune de obligațiuni marchează începutul poveștii TEILOR Holding la Bursa de Valori București, o poveste despre care suntem încrezători că va aduce multă bucurie și satisfacție investitorilor. În cadrul BT Capital Partners ne mândrim să lucrăm cu antreprenori români care îndrăznesc în mod constant să își ducă afacerea la următorul nivel. TEILOR este, fără îndoială, una dintre cele mai interesante povești antreprenoriale din România care a reușit deja să-și crească cu succes amprenta internațională. Suntem încrezători că, odată cu capitalul atras de la investitori, planurile de dezvoltare ale TEILOR vor fi accelerate și vor susține extinderea în Europa a acestui brand românesc,” a declarat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Băncii Transilvania, care a intermediat plasamentele private ale TEILOR Holding.

Obligațiunile corporative ale TEILOR Holding reprezintă cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO, precum și prima emisiune a unei companii antreprenoriale care a avut componentă de subscriere atât în euro cât și în lei, oferind investitorilor posibilitatea de a selecta o monedă preferată. Un total de 139 investitori, atât profesioniști, cât și calificați, au participat la plasamentele private ale TEILOR Holding.

TEILOR este o afacere excepțională, care cuprinde perfect viziunea și devotamentul lui Florin și Geanina Enache pentru calitate, măiestrie și frumusețe, alimentată de înțelegerea fără egal a lor și a echipei TEILOR asupra produselor de lux și grija față de client. În calitate de client fidel al TEILOR, să lucrez alături de Florin și întreaga echipă executivă a TEILOR Holding la această activitate de atragere de capital a fost unul dintre punctele culminante ale anului. TEILOR are toate ingredientele pentru a deveni cea mai mare poveste de succes la nivel internațional din România și suntem mândri că acest lucru va fi realizat cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori București. Abia așteptăm să vedem cum continuă povestea TEILOR de acum înainte și suntem încântați să fim alături de conducere în această călătorie fantastică,” a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al TEILOR Holding.

În procesul de atragere de capital, TEILOR Holding a fost asistată de firma de avocatură Filip & Company pentru aspectele juridice, în timp ce PwC România a furnizat servicii de audit.

Dorim să mulțumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată planurilor TEILOR Holding. Succesul plasamentului privat pentru obligațiuni, cel mai mare din istoria pieței AeRO, este o confirmare a notorietății brandului TEILOR și ne oferă în același timp o validare a obiectivelor noastre de creștere. Cu suma atrasă de la investitori, suntem un grup extrem de bine capitalizat, pregătiți să accelerăm planurile de dezvoltare pentru TEILOR în afara României și la nivel local pentru Teilor Invest Exchange și Invest Intermed GF IFN. Având în vedere că ne propunem o cifră de afaceri estimată la 1 miliard de lei la sfârșitul anului 2026, nu excludem operațiuni ulterioare pe bursa locală,” a declarat Mircea Varga, Membru în Consiliul de Administrație al TEILOR Holding.

Capitalul atras de la investitori, în valoare  de 45 de milioane de lei, va fi împărțit și utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Aproximativ 45% din capitalul atras de TEILOR Holding va fi direcționat către TEILOR SRL și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine de bijuterii în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de eCommerce. Aproximativ 33% din capital va fi direcționat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenții noi și capitalul de lucru necesar acestora, precum și investiții care vor accelera creșterea cotei de piață a companiei în România. Restul sumei, respectiv 22%, va fi direcționată către Teilor Invest Exchange. Această infuzie de capital va fi utilizată în principal pentru finanțarea dezvoltării rețelei de agenții în România și capitalului de lucru necesar acestora.

TEILOR Holding este o entitate înființată în 2021, care reunește sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin și Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei și este asociat unic al TEILOR SRL, lanț de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o rețea de exchange offices, și Invest Intermed GF IFN SRL, o instituție financiară ne-bancară care desfășoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold. TEILOR Holding este controlat de Florin Enache (93,1%) și Geanina Enache (6,9%). La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din TEILOR Holding aveau 497 de angajați în Romania și în străinătate.

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei și un profit net de 30,6 milioane de lei. Între 2018 și 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere și dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii. În ciuda pandemiei de COVID-19 și a impactului acesteia asupra operațiunilor magazinelor și agențiilor fizice, compania a reușit să crească cifra de afaceri față de 2019 cu 3% și și-a majorat marja de profit net cu două puncte procentuale. În primele șase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creștere cu 84% față de primul semestru din 2020. În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

 

###

Despre TEILOR

TEILOR este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 23 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, TEILOR deține 56 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de comerț electronic teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum și bijuterii unice incrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

Despre TEILOR Invest Exchange

TEILOR Invest Exchange, care operează sub marca MoneyGold, a fost înființată în 2012 și este axată pe activitatea de exchange și transfer de bani. Compania își desfășoară activitatea printr-o rețea de 65 de agenții prezente în toată România.

Despre Invest Intermed GF IFN

Invest Intermed GF IFN, care operează sub marca MoneyGold, furnizează servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv persoanelor fizice.

Despre BT Capital Partners

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piețe de capital a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al Oaklins, cea mai importantă alianță internațională de specialiști în fuziuni și achiziții  și cel mai mare broker de retail din piața de capital din România. BT Capital Partners oferă servicii de asistență pentru atragerea de investitori prin piața de capital, servicii de brokeraj, consultanță pentru fuziuni și achiziții, structurarea schemelor de finanțare complexe, cercetare de piață și consultanță pentru management strategic.

Despre Cornerstone Communications

Cornerstone Communications este o firmă de tip boutique cu sediul în București, specializată în relații cu investitorii și servicii de consultanță pentru piața de capital. Compania furnizează servicii integrate de comunicare și consultanță companiilor care sunt deja listate pe Bursa de Valori București, precum și afacerilor antreprenoriale care doresc să atragă finanțare prin piața de capital românească. Cornerstone Communications este de asemenea Consultant Autorizat pentru piața AeRO a BVB.

 

Ultimele articole