Stay Fit Gym continuă procesul de expansiune și ajunge la 21 de centre de fitness în România

Stay Fit Gym continuă procesul de expansiune și ajunge la 21 de centre de fitness în România

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, continuă procesul de expansiune pe plan local, ajungând la 21 de centre de fitness. Ulterior investiției realizate de Morphosis Capital în companie, de la finalul anului 2021, Stay Fit Gym și-a triplat numărul de centre în acest interval de 18 luni.

„Parcursul Stay Fit Gym din ultimul an și jumătate a fost unul spectaculos în peisajul industriei de fitness din România. În această perioadă, am deschis un centru nou de fitness aproape în fiecare lună, ceea ce ne apropie de îndeplinirea obiectivului nostru de a deveni cel mai puternic lanț de fitness din țară. De asemenea, rezultatele financiare pe care le înregistrăm sunt superioare previziunilor setate la demararea proiectului împreună cu partenerii noștri de la Morphosis Capital. Aceste aspecte, coroborate cu dezvoltarea amprentei geografice, care a generat o creștere direct proporțională a numărului de membri ai comunității, ne motivează să accelerăm procesul de expansiune. În această cursă continuă, întreaga noastră echipă este dedicată și implicată, deoarece, pentru noi, ‘enjoy the journey’ nu reprezintă un simplu deziderat, ci face parte din fundamentul companiei noastre”, a declarat Alexandru Lascăr, CEO al Stay Fit Gym.

Stay Fit Gym a continuat în 2023 procesul accelerat de expansiune început în 2022, deschizând în primele șase luni din acest an cinci noi centre de fitness, care au marcat intrarea companiei în trei orașe: Buzău, Iași și Râmnicu Vâlcea. Valoarea totală a investițiilor realizate de companie pentru deschiderea celor cinci centre a fost de 16 milioane de lei.

Cele 21 de centre de fitness deținute în prezent de Stay Fit Gym acoperă o zonă geografică extinsă, alcătuită din municipiul București și alte șapte orașe din România: Buzău, Galați, Iași, Pitești, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și Voluntari. În ceea ce privește distribuția cluburilor de fitness la nivel național, 11 dintre ele sunt localizate în București, în Pitești, Galați și Sibiu există câte două centre Stay Fit Gym, iar în Buzău, Iași, Râmnicu Vâlcea și Voluntari se află câte un centru. În perioada următoare, Stay Fit Gym urmează să deschidă două centre noi, în București și Piatra Neamț. În plus, compania plănuiește ca până la finalul acestui an să mai deschidă alte 7 cluburi, astfel încât să încheie anul cu 28 centre de fitness deschise la nivel național.

Piața de fitness din România se dezvoltă într-un ritm rapid, iar modelul de afaceri al Stay Fit Gym este extrem de bine adaptat nevoilor locale. Acest lucru se datorează fondatorilor care sunt foarte motivați și dețin resursele necesare pentru a scala în mod accelerat rețeaua la nivel național. Centrele de fitness ale Stay Fit Gym sunt potrivite atât pentru orașele mari, cât și pentru cele mijlocii, iar viziunea noastră este să sporim accesul românilor la servicii de fitness de calitate la prețuri accesibile, astfel încât Stay Fit Gym să devină un punct de referință în ceea ce privește adoptarea de către populația României a unui stil de viață sănătos prin menținerea unei stări fizice și psihice ridicate. Planul nostru este deschidem aproximativ 40 de centre de fitness în următorii trei ani, iar cu fonduri suplimentare, această afacere poate ajunge la 80 sau chiar 100 de astfel de centre în următorii cinci-șapte ani,” a declarat Adrian Netea, Investment Director, Morphosis Capital.

În anul 2022, Stay Fit Gym a înregistrat venituri totale de 19,5 milioane de lei, o creștere cu 130% față de 2021. În plus, compania a înregistrat și o creștere exponențială a numărului de abonați – de la aproximativ 4.200 la începutul lui 2022 la circa 20.000 în prezent. Pentru acest an, Stay Fit Gym vizează venituri în valoare de 40 milioane de lei, o creștere de 105% în comparație cu 2022, bazată pe strategia companiei de expansiune și creștere organică.

____________________

Despre Stay Fit Gym

Stay Fit Gym, fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional), este în prezent al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise. În prezent, compania operează 21 centre deschise în București, Buzău, Galați, Iași, Pitești, Sibiu, Vâlcea și Voluntari și oferă o gamă extinsă de servicii persoanelor care desfășoară activități fizice, precum clase de aerobic și antrenament funcțional, antrenor personal și saună. Toate cele 21 centre de fitness sunt dotate cu echipamente de ultimă generație. Centrele Stay Fit Gym sunt Grand Arena, Lemon Park, Fizicienilor, Colosseum, Domenii, Pipera, Liberty, Cocor, Vitan, Pantelimon, Teiul Doamnei, Titulescu, Pitești Central, Pitești Nord, Galați Central, Galați Shopping City, Sibiu Malului, Sibiu Promenada, Vâlcea Central, Buzău Central și Palas Campus.

Ultimele articole