Simtel Team va construi centrale fotovoltaice pentru Grupul Carmistin

Simtel Team va construi centrale fotovoltaice pentru Grupul Carmistin

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, anunță semnarea unui parteneriat cu Axell Green Energy, parte din Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agroalimentară din România, care vizează construirea și instalarea unor centrale fotovoltaice pentru o parte din locațiile grupului.

Contextul de piață în care ne aflăm, marcat de tot mai multe evenimente cu impact economic, precum creșterea prețurilor la energie, războiul din Ucraina și creșterea continuă a inflației, determină tot mai multe companii să se îndrepte spre implementarea unor soluții de energie verde. În cadrul Simtel, deținem toate resursele necesare pentru a veni în sprijinul companiilor care doresc să efectueze tranziția la energie verde prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice. Mulțumim Grupului Carmistin pentru încrederea acordată echipei noastre în realizarea acestui proiect. Rămânem dedicați misiunii noastre de a transforma energia verde într-o prioritate pentru România și susținem puternic protejarea mediului înconjurător prin eficientizarea consumului de energie la nivelul companiilor de toate dimensiunile,” a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Centralele fotovoltaice vor fi proiectate și construite de Simtel Team în cadrul a 18 locații care aparțin Grupului Carmistin. Acestea vor avea o putere instalată de 4,5 MWp, aproximativ 10.500 panouri fotovoltaice. În primul an de funcționare, energia produsă va fi de 5.400.000 KWh și va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu aproximativ 3.300 tone pe an.

În cadrul acestui proiect, Simtel Team va fi responsabilă de lucrările de inginerie, proiectare, achiziții echipamente și materiale, montaj, testare și punere în funcțiune a centralelor fotovoltaice. După finalizarea lucrărilor, compania va asigura mentenanța panourilor fotovoltaice, ce presupune monitorizarea 24/7, remedieri corective de orice tip realizate în 24 de ore și revizii anuale pentru a preveni apariția oricăror altor potențiale situații neplăcute în viitor.

În primul trimestru din 2022, Simtel Team a realizat o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei, o creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 0,29 milioane de lei. În această perioadă, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, 80%, aproximativ 7,7 milioane de lei. La finalul T1 2022, compania avea semnate contracte ce vizează instalarea de centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 17 MWh. De asemenea, Simtel are contracte semnate cu 63 de clienți ce însumează  aproximativ 5 MWp și care au contracte de finanțare aprobată prin proiectul guvernamental Electric UP. În prezent, sunt în curs de implementare alți 9 MWp, contracte semnate la finalul anului 2021 cu companii din diverse industrii, precum Fan Courier, Penny Market (Grup REWE) și Kaufland.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaționale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creștere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată și cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timișoara și Bacău, prin intermediul cărora vor fi accesate și mai multe proiecte la nivel național.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 160 milioane de lei.

____________________

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în Româ-nia, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Ultimele articole