Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei în primul trimestru din 2022, în creștere cu 57% față de T1 2021

Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei în primul trimestru din 2022, în creștere cu 57% față de T1 2021

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei în T1 2022, o creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 0,29 milioane de lei, o apreciere cu 137% comparativ cu pierderea de 0,77 milioane de lei înregistrată în T1 2021. Compania vizează venituri operaționale de peste 100 milioane de lei pentru anul acesta.

Primul trimestru al anului 2022 a reprezentat o perioadă de creștere și performanță solidă pentru Simtel Team. Contextul directivelor europene cu privire la protejarea mediului înconjurător, creșterea prețurilor la energie, securitatea energetică europeană afectată de invadarea Ucrainei de către Rusia, precum și inflația galopantă au îndreptat tot mai multe companii, din România și din străinătate, către implementarea de soluții de energie regenerabilă. Cererea tot mai ridicată pentru astfel de soluții a fost resimțită și la nivelul afacerii noastre. ANT Power, companie în care am decis să investim la finalul anului 2021, are o creștere rapidă și sigură. Din acest an, pe lângă prognoza de producție de energie în parcurile fotovoltaice, efectuăm prognoză de producție și pentru parcurile eoliene cu un grad de precizie foarte ridicat. În ciuda situației geopolitice tensionate, privim cu încredere către viitor, iar contractele semnate și în curs de implementare ne fac s[ fim optimiști că la final de an ne vom atinge cu succes cifrele din BVC-ul aprobat în AGOA din 8 aprilie 2022,” a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

În T1 2022, Simtel Team a semnat 14 noi contracte ce vizează instalarea de centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 17 MWh. Portofoliul de clienți al companiei s-a extins cu 10 clienți noi, printre care CTPark, Automobile Bavaria, Avicola Focșani, Proleasing Motors, dar și companii din diverse industrii: turism, agricultură (ferme), fabrici, spații logistice. De asemenea, Simtel are contracte semnate cu 63 de clienți ce însumează  aproximativ 5 MWp și care au contracte de finanțare aprobată prin proiectul guvernamental Electric UP. În prezent, sunt în curs de implementare alți 9 MWp, contracte semnate la finalul anului 2021, printre care contractul cu Fan Courier 2,2 MWp, Penny Market (Grup REWE), Kaufland. În plus, compania are înregistrată o comandă fermă pentru construcția a 100 de centrale electrice fotovoltaice, fiecare a câte 3kWp pentru operatorul de telefonie mobilă Telekom România, centrale ce se adaugă la celelalte 300 construite deja de Simtel în anul 2021. Tot în industria telecomunicațiilor, Simtel continuă construcția de stații de bază pentru telefonie mobilă, iar mai nou, instalează astfel de stații și în Germania în cadrul unui contract cu un integrator local.

În primul trimestru din 2022, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri – 80%, în linie cu ponderea generată în T1 2021 dar cu o creștere semnificativă în valoare absolută, de 2,9 milioane de lei. Prin urmare, această divizie, care se concentrează în primul rând pe soluții de eficientizare a consumului de energie prin construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperișurile acestora sau în cadrul parcurilor fotovoltaice mari, construite pe teren, a contribuit cu aproximativ 7,7 milioane de lei la cifra de afaceri pentru T1 2022, comparativ cu 4,9 milioane de lei în T1 2021.

Telecomunicațiile au contribuit cu 10% la cifra de afaceri totală, și au generat venituri de aproximativ 1 milion de lei în T1 2022, față de 1,2 milioane de lei în T1 2021. Ponderea celorlalte linii de business a crescut semnificativ, de la 1% până la 10% din cifra de afaceri totală, datorită succesului înregistrat de investiția în compania ANT Power Energy SRL, prin activitatea de optimizare a prognozelor de producție de energie și a veniturilor producătorilor de energie regenerabilă.

Rezultatele bune înregistrate în T1 2022 nu au fost realizate ușor. Provocările pentru lanțul global de aprovizionare cresc de la un trimestru la altul. Astfel, pentru a evita întârzierile în aprovizionare și creșterea prețurilor stocurilor, am luat decizia de a achiziționa panouri fotovoltaice în avans și să nu ne mai aprovizionăm pe măsură ce începem anumite lucrări. În plus, am căutat și surse alternative de aprovizionare. Vom continua să căutăm alți furnizori pentru a ne asigura că suntem întotdeauna capabili să oferim clienților soluții energetice inovatoare,” a adăugat Iulian Nedea.

În contextul solicitărilor tot mai ridicate pentru surse alternative de energie, în data de 18 mai 2022, Simtel Team a demarat operațiunea de majorare a capitalului social. În prima etapă, în perioada 18 – 24 mai 2022, acționarii Simtel au posibilitatea de a tranzacționa drepturile de preferință, SMTLR01. Ulterior, în perioada 27 mai – 25 iunie 2022, deținătorii de drepturi SMRLR01 vor putea subscrie acțiuni nou emise. Pentru subscrierea unei noi acțiuni sunt necesare 10 drepturi de preferință, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior. Prețul pe acțiune în prima etapă este 18,1994 lei/acțiune. Acțiunile nesubscrise vor fi oferite la prețul de 18.2094 lei/acțiune în cea de-a doua etapă a operațiunii.

Capitalul atras în urma acestei operațiunii va sprijini compania în extinderea afacerii și a proiectelor cu partenerii săi, precum marile rețele de discountere și retailerii de amenajări interioare și exterioare. Conducerea companiei consideră că oportunitățile pe care le are la dispoziție, combinate cu vizibilitatea și recunoașterea în piață, câștigate prin listarea pe BVB dar și prin proiectele livrate până acum unora dintre cele mai puternice branduri din industriile respective, vor contribui la captarea unei cote semnificative în domeniul energiei regenerabile.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaționale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creștere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată și cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timișoara și Bacău, prin intermediul cărora vor fi accesate și mai multe proiecte la nivel național.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei.

____________________

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Ultimele articole