Simtel Team atrage 13,7 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat

Simtel Team atrage 13,7 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat

București, 28 May 2021 – Simtel Team (simbol bursier SMTL), o companie românească de inginerie și tehnologie, anunță închiderea cu succes a plasamentului privat pentru acțiunile sale și atragerea sumei de 13,715 milioane lei de la investitorii Bursei de Valori București. Acțiunile companiei vor fi listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București în următoarele săptămâni. Plasamentul privat a fost intermediat BT Capital Partners, divizia de investment banking Grupului Financiar Banca Transilvania, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

Mulțumim investitorilor pentru sprijinul oferit în ultimele luni și le urăm bun-venit tuturor noilor acționari. Capitalul atras de la Bursa de Valori București va contribui la trecerea Simtel la nivelul următor. Astăzi, ne aflăm într-un moment unic în dezvoltarea companiei noastre, deoarece contextul este favorabil pentru toate cele trei linii de activitate – energie regenerabilă, telecomunicații și automatizări industriale. Suntem încântați de oportunitățile pe care ni le oferă piața de capital și cu siguranță vom folosi activ finanțarea alternativă în următorii ani, pentru a ne menține și a ne dezvolta poziția de lider în România, precum și pentru a livra și mai multe proiecte în străinătate,” a declarat Iulian Nedea, CEO și cofondator Simtel Team.

Simtel Team a fost înființată în anul 2010 de către trei absolvenți ai Facultății de Electronică și Telecomunicații – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicații, și automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în ​​România, cât și în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie și mentenanță pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a rețelelor de comunicații mobile pentru operatorii de telecomunicații, și automatizarea proceselor industriale prin linii de producție automatizate, acționări electrice și roboți industriali.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acțiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la prețul de 13 lei pe acțiune. 154 de investitori individuali și profesioniști au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei. Pentru a atrage o structură de participare diversificată, oferta a avut o limită superioară de participare, în baza căreia investitorii puteau subscrie maxim 25.000 de acțiuni. În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 milioane de lei.

Ziua de azi marchează începutul poveștii Simtel Team pe Bursa de Valori București. Misiunea noastră la BT Capital Partners a fost să fim întotdeauna alături de companii inovatoare din România și să le sprijinim în planurile lor de dezvoltare. Suntem onorați să facem parte din povestea de succes a Simtel și încrezători că odată cu capitalul și sprijinul din partea investitorilor BVB, compania va continua să crească într-un ritm accelerat în următorii ani,” a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners, casa de investiții care a intermediat plasamentul Simtel Team.

În urma plasamentului privat, structura acționariatului este următoarea: Iulian Nedea, cofondator și CEO deține 28,2% acțiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator și COO deține 27,4% din acțiuni, Radu Vilau, cofondator și CTO deține 27,4%, angajații Simtel dețin 2% din acțiuni, în timp ce investitorii BVB dețin 15% din acțiuni. Astfel, odată ce acțiunile SMTL vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.

Suntem încântați de succesul Simtel Team și bucuroși că am fost alături de fondatori încă din decembrie 2019, în această călătorie către Bursa de Valori București. De la prima noastră întâlnire, ne-a fost clar că Simtel Team este compania perfectă pentru investitorii BVB – fondată și condusă de antreprenori vizionari, recunoscuți în nișa lor, întotdeauna cu un pas înaintea pieței, cu o structură de afaceri diversificată și cu o dorință puternică pentru dezvoltarea afacerii. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum Simtel își va scrie istoria pe Bursa de Valori București în următorii ani,” a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al Simtel Team.

Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% din capital va fi utilizat pentru investiții în divizia de energie regenerabilă a companiei, în special pentru finanțarea proiectelor bazate pe modelul de afaceri IAC – Inginerie, Achiziții și Construcții (EN: EPC – Engineering, Procurement & Construction), precum și pentru dezvoltarea subdiviziei de distribuție B2B de componente și materiale necesare în construcția de proiecte de energie fotovoltaică. Compania estimează că 30% din capital va fi utilizat pentru tranzacții de tip M&A care să completeze gama de servicii oferite de către Simtel Team, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiții în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare și operare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei și un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicații și 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale. Rata de creștere anuală compusă (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinată, în principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie în sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider în România în construcția centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.

###

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. În mai 2021, Simtel Team a efectuat cu succes un plasament privat pentru acțiunile sale și urmează să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Despre BT Capital Partners

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piețe de capital a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al Oaklins, cea mai importantă alianță internațională de specialiști în fuziuni și achiziții  și cel mai mare broker de retail din piața de capital din România. BT Capital Partners oferă servicii de asistență pentru atragerea de investitori prin piața de capital, servicii de brokeraj, consultanță pentru fuziuni și achiziții, structurarea schemelor de finanțare complexe, cercetare de piață și consultanță pentru management strategic.

Despre Cornerstone Communications

Cornerstone Communications este o firmă de tip boutique cu sediul în București, specializată în relații cu investitorii și servicii de consultanță pentru piața de capital. Compania furnizează servicii integrate de comunicare și consultanță companiilor care sunt deja listate pe Bursa de Valori București, precum și afacerilor antreprenoriale care doresc săatragă finanțare prin piața de capital românească. Cornerstone Communications este de asemenea Consultant Autorizat pentru piața AeRO a BVB.

Ultimele articole