Simtel deschide o filială în Republica Moldova

Simtel deschide o filială în Republica Moldova

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în construirea de centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor, anunță deschiderea unei filiale în Chișinău, Republica Moldova, prin înființarea unei companii locale, denumită Simtel Solar și în care Simtel Team deține întreaga participație. Compania a decis să deschidă o filială în această țară ca urmare a strategiei de expansiune la nivel internațional, precum și datorită solicitărilor crescute provenite de la clienții Simtel, care sunt prezenți și pe piața din Republica Moldova.

Prezența pe piața din Republica Moldova a reprezentat pentru noi un obiectiv important al acestui an, având în vedere solicitările primite din partea clienților noștri care își desfășoară activitatea și în această țară. Suntem încântați că am făcut acest pas, fiind prima mutare în ceea ce privește extinderea la nivel internațional a companiei noastre. În perioada următoare, ne dorim să consolidăm echipa la nivel local, aceasta fiind formată în principal din subcontractori cu experiență conform standardelor Simtel. La nivel de proiecte, avem deja comenzi plasate și în execuție pentru aproximativ 2 MWh și estimăm încă 2 MWh în prima jumătate a anului viitor. Astfel, pe lângă România, obiectivul nostru este să sprijinim și companiile din Republica Moldova să își eficientizeze consumul de energie și să devină mai performante, prin dezvoltarea de centrale electrice fotovoltaice pentru acestea”, a declarat Sergiu Bazarciuc, cofondator și COO al Simtel Team, precum și coordonator al activității Simtel din Republica Moldova.

În prezent, activitatea companiei pe piața din Republica Moldova este axată pe construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperișurile magazinelor sau depozitelor acestora. În ceea ce privește materialele utilizate, o parte dintre componentele sistemelor, care corespund standardelor Simtel, sunt achiziționate local, iar restul sunt aduse din stocurile companiei din României. Conducerea Simtel estimează că cererea pentru soluții de energie regenerabilă în Republica Moldova va fi pe un trend ascendent în următorii ani, iar companiile cu experiență demonstrată în domeniul construirii de centrale electrice fotovoltaice, precum Simtel, vor reprezenta prima opțiune pentru realizarea unor astfel de proiecte.

În ultimii trei ani, Simtel a proiectat și instalat pentru companii active în sectoare diverse ale economiei peste 70 MWh de centrale electrice fotovoltaice, care însumează peste 200.000 de panouri fotovoltaice. Acestea produc anual peste 80.000 MWh și reduc emisiile de dioxid carbon în atmosferă cu aproximativ 60.000 de tone. Parcurile fotovoltaice pe care Simtel le operează însumează peste 200 MWh și produc anual 260.000 MWh energie, corespondentul consumului a 73.000 de case/familii într-un an și reduc emisiile de carbon cu aproximativ 350.000 tone pe an.

În primele nouă luni ale anului, compania a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 68,3 milioane de lei și un profit net de 3,5 milioane de lei. Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, de 84%. În această perioadă, portofoliul de clienți al Simtel s-a extins cu 56 de clienți noi din sectoare diversificate. Totodată, în primele nouă luni din 2022, compania a semnat 68 de noi contracte, ce vizează instalarea de centrale electrice fotovoltaice, cu o putere instalată totală de aproximativ 56 MWh.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 203 milioane de lei.

____________________

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – energie regenerabilă, unde este lider național în construirea de centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor, telecomunicații și automatizări industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Ultimele articole