Safetech Innovations raportează o creștere de 53% a cifrei de afaceri și de 153% a profitului net în primele nouă luni din 2021

Safetech Innovations raportează o creștere de 53% a cifrei de afaceri și de 153% a profitului net în primele nouă luni din 2021

București, 8 noiembrie 2021 – Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează o cifră de afaceri de 13,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creștere cu 53% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 2,2 milioane de lei, cu 153% mai mult față de primele nouă luni din 2020.

„Primele nouă luni ale anului 2021 au fost dinamice. Ne-am extins portofoliul cu 16 clienți noi de la începutul anului și continuăm să semnăm tot mai multe contracte recurente cu clienții noștri existenți. Suntem pregătiți pentru un sfârșit de an intens, care va aduce rezultate istorice pentru Safetech: o cifră de afaceri de 23,5 milioane de lei și un profit net de 5,7 milioane de lei pentru întregul an. De-a lungul activității noastre, cea mai mare cifră de afaceri, precum și profitul au fost întotdeauna generate în ultimul trimestru al fiecărui an, în conformitate cu ciclicitatea generală a afacerii în sectorul IT. Premisele sunt foarte bune și am înregistrat deja o majorare a cererilor de servicii și soluții în octombrie 2021,” a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations. 

În primele nouă luni ale anului 2021, solicitările pentru serviciile de securitate cibernetică oferite de Safetech Innovations au evoluat în concordanță cu trimestrele anterioare, cele mai multe solicitări fiind înregistrate pentru serviciile de monitorizare, mentenanță și implementări soluții de securitate, precum și audit și testare securitate. Serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 52% la cifra de afaceri totală, implementarea soluțiilor de securitate cibernetică cu 47%, în timp ce vânzarea de echipamente a echivalat cu 1% din totalul veniturilor. Creșterea cifrei de afaceri a fost determinată de contractele încheiate cu clienții existenți dar și de vânzările generate către clienți noi și este reprezentată în primul rând de contractele recurente, semnate pe o durată medie de trei ani.

Safetech Innovations este în proces de extindere a amprentei geografice și intrarea pe piețe noi prin realizarea de parteneriate. În prezent, compania se află în etapa de consolidare a expunerii serviciilor sale pe piețele din SUA, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, precum și pe piața din Japonia. În ceea ce privește piața din SUA, în septembrie 2021, compania a primit statutul de furnizor de servicii și soluții de securitate cibernetică pentru agențiile guvernamentale și contractorii din SUA, fiind inclusă în platforma SAM (System for Award Management), deținută și operată de Guvernul federal al Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, în luna octombrie, Safetech Innovations a încheiat un memorandum de înțelegere cu o companie importantă din Emiratele Arabe Unite, prin care compania are posibilitatea de a opera într-un mediu cu oportunități și provocări de securitate cibernetică în regiunea Orientului Mijlociu și Africa de Nord. În ceea ce privește Japonia, în luna octombrie, compania a demarat discuții cu o organizație atașată  guvernului japonez, care promovează relațiile comerciale și de investiții în avantajul tuturor părților implicate, pentru promovarea Safetech și a serviciilor sale către companiile japoneze. Pe termen lung, compania are în vedere realizarea a cât mai multor astfel de parteneriate, pentru a crește în mod continuu prezența serviciilor și soluțiilor Safetech la nivel global.

Pentru a accelera și mai mult expansiunea în străinătate, Safetech Innovations intenționează să atragă aproximativ 10 milioane de leide la investitorii BVB, în cadrul primei majorări de capital efectuată de companie de la listarea pe piața AeRO. Ca atare, în data de 8 noiembrie, Safetech Innovations a publicat prospectul majorării de capital social. Capitalul obținut în urma majorării capitalului social va fi utilizat pentru finanțarea operațiunilor de înființare a filialelor companiei în Marea Britanie și SUA. Cele două entități vor fi responsabile cu promovarea și vânzarea soluțiilor și serviciilor Safetech Innovations pe piețele externe.

Operațiunea de majorare a capitalului social se va desfășura în două etape. În prima etapă a operațiunii, acțiunile SAFE nou emise vor fi oferite investitorilor la prețul de 10,4171 lei/acțiune. Pentru a cumpăra o nouă acțiune SAFE la prețul menționat, investitorii vor avea nevoie de 15,625 drepturi de preferință, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior. Perioada de tranzacționare a drepturilor de preferință se va derula între 12 și 25 noiembrie 2021, în timp ce Etapa 1 a subscrierilor va avea loc în perioada 6 decembrie 2021  5 ianuarie 2022. Acțiunile nesubscrise vor fi oferite în Etapa 2 – plasament privat, care se va desfășura între 19 ianuarie și 2 februarie, cu opțiune de închidere anticipată.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 210 de milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO. În cadrul acestui indice, Safetech Innovations deține a treia cea mai mare pondere.

***

Despre Safetech Innovations

Înființată în 2011, Safetech Innovations (SAFE) este în prezent unica companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT – Safetech Cybersecurity Incident Response Center) și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță, precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi. Safetech Innovations (SAFE) este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB. www.safetech.ro  

 

Ultimele articole