Safetech Innovations încheie cu succes operațiunea de majorare a capitalului social prin atragerea a 10,6 milioane de lei de la investitori

Safetech Innovations încheie cu succes operațiunea de majorare a capitalului social prin atragerea a 10,6 milioane de lei de la investitori

București, 19 ianuarie 2022 – Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, anunță încheierea operațiunii de majorare a capitalului social și atragerea sumei de 10,6 milioane de lei de la investitori. Capitalul atras va fi utilizat pentru extinderea activității companiei, prin înființarea a două noi filiale în Marea Britanie – Londra și SUA – Reston, Virginia, în vederea promovării și comercializării soluțiilor și serviciilor Safetech Innovations în cele două țări.

Suntem încântați de încheierea cu succes a operațiunii de majorare a capitalului social și le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată planurilor Safetech de dezvoltare la nivel internațional. Echipele noastre dețin capabilitățile necesare de a furniza servicii de securitate cibernetică către clienți din România, dar și din toate colțurile lumii. În Marea Britanie,  piața de securitate cibernetică valorează peste 9 miliarde de lire sterline, iar 62% dintre companii își externalizează activitatea de securitate cibernetică. În ceea ce privește SUA, ne vom deschide o filială în Reston, statul Virginia, unde există un cluster de inovare cu peste 8.700 de companii de tehnologie, dintre care peste 530 sunt specializate în securitate cibernetică. Pe această piață, ne dorim să dezvoltăm o rețea extinsă de distribuție prin încheierea de parteneriate cu alte companii de securitate cibernetică, IMM-uri locale și cu marii integratori. Mai mult, în perioada următoare vom înființa o filială și în Emiratele Arabe Unite – Abu Dhabi, care ne va oferi posibilitatea de a opera într-un mediu cu oportunități și provocări de securitate cibernetică în regiunea Orientului Mijlociu și Africa de Nord. Prin urmare, anul 2022 se anunță unul intens pentru noi în ceea ce privește dezvoltarea companiei și suntem încrezători că pe termen mediu și lung, investitorii noștri vor putea profita de beneficiile acestei extinderi globale,” a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Safetech Innovations a aprobat operațiunea de majorare a capitalului social în cadrul AGEA din iulie 2021 prin emiterea a 1.000.000 de acțiuni noi. Procesul a fost desfășurat în două etape, care au avut loc în decembrie 2021 și ianuarie 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 6 decembrie 2021 și 5 ianuarie 2022, acționarii existenți au putut cumpăra acțiuni SAFE nou emise în baza exercitării drepturilor de preferință deținute, SAFER01. La momentul încheierii acestei etape, din totalul de acțiuni disponibile, au fost subscrise 522.191 acțiuni de către investitorii de la Bursa de Valori București, reprezentând 52,2% din emisiunea totală. Acțiunile au fost oferite la un preț de 10,4171 lei/acțiune, iar Safetech a atras 5,4 milioane de lei.

Restul de 477.809 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cea de-a doua etapă, în cadrul unui plasament privat intermediat de SSIF Goldring și programat să aibă loc în perioada 19 ianuarie – 2 februarie 2022. Prețul unei acțiuni în cadrul acestei etape a fost stabilit, prin hotărârea AGEA, la 10,9380 lei/acțiune. Plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, fiind subscris integral după prima oră de derulare a ofertei și, la finalul zilei, suprasubscris de 1,6 ori prin participarea a 89 investitori de retail și profesionali. În urma acestei etape, Safetech Innovations a atras 5,2 milioane de lei.

Interesul deosebit pentru majorarea de capital social al Safetech Innovations dovedește că importanța crescândă a securității cibernetice în contextul digitalizării accelerate face acest domeniu atractiv și pentru investitori. Ne bucurăm să vedem, din nou, piața de capital confirmând cu succes rolul de finanțator al companiilor antreprenoriale românești, și mai ales a acelora care livrează ceea ce promit și comunică foarte bine cu investitorii. Rezultatele plasamentului privat, în condițiile în care prețul din această etapă s-a poziționat doar sensibil sub prețul pieței, reprezintă un vot de încredere și angajament al acționarilor față de companie,” a declarat Virgil Zahan, CEO, Goldring.

Din totalul de 10,6 milioane de lei atrase în cadrul operațiunii de majorare a capitalului social, suma de 5,7 milioane de lei, prezentată și în cadrul AGEA din iulie 2021, este prevăzută pentru deschiderea celor două filiale, iar restul va fi utilizat ca și capital de lucru pentru viitoarele proiecte ale companiei de dezvoltare soluții noi de securitate cibernetică. Pentru anul 2022, Safetech Innovations vizează venituri totale de aproximativ 44 milioane de lei și un profit de 10 milioane de lei, conform estimării de buget venituri și cheltuieli publicată la sfârșitul anului 2021. Estimarea nu include veniturile generate de filialele pe care compania le va deschide în acest an.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 180 de milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO. În cadrul acestui indice, Safetech Innovations deține a treia cea mai mare pondere.

***

Despre Safetech Innovations

Înființată în 2011, Safetech Innovations (SAFE) este în prezent unica companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT – Safetech Cybersecurity Incident Response Center) și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță, precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi. Safetech Innovations (SAFE) este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB. www.safetech.ro.  

 

Ultimele articole