Safetech Innovations anunță intenția de atragere de capital și listarea ulterioră pe piața AeRO a BVB

Safetech Innovations anunță intenția de atragere de capital și listarea ulterioră pe piața AeRO a BVB

Safetech Innovations anunță intenția de atragere de capital și listarea ulterioră pe piața AeRO a BVB

București, 30 septembrie 2020 – Safetech Innovations SA, companie românească de securitate cibernetică, anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București până la sfârșitul anului. Înainte de listare, Safetech Innovations va realiza un plasament privat pentru acțiuni noi cu intenția de a atrage 2,5 milioane de lei de la investitorii BVB. Plasamentul pentru noile acțiuni ordinare ale Safetech Innovations va avea loc în toamna anului 2020 și va fi intermediat de casa de brokeraj Tradeville, în timp ce Cornerstone Communications va fi consultantul autorizat al companiei după listare. 

„În ultimii doi ani ne-am concentrat atenția în vederea pregătirii Safetech Innovations pentru investitorii Bursei de Valori București. Ne-am revizuit modelul de business, am îmbunătățit oferta de servicii, am restructurat compania pe plan intern și am atras clienți de renume din România și din străinătate. Ca urmare, rezultatele noastre financiare s-au îmbunătățit semnificativ. Pentru anul 2020, în ciuda pandemiei, intenționăm să creștem veniturile cu aproximativ 15%, iar profitul net cu aproximativ 60% față de rezultatele înregistrate în anul precedent. Ne bucurăm să anunțăm că suntem pregătiți pentru plasamentul privat și listarea ulterioară pe piața AeRO. Recunoaștem oportunitățile pe care le oferă piața de capital și dorim să ne continuăm planurile de a transforma Safetech Innovations într-un jucător de referință pe piața de securitate cibernetică din România cu ajutorul investitorilor locali”, a declarat Victor Gânsac, Director General, Safetech Innovations.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este unica companie dedicată exclusiv securității informației de pe piața de profil din România, care oferă atât servicii în ​​domeniul securității, cât și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. Safetech Innovations oferă monitorizare și răspuns 24/7 a securității cibernetice, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securitate și servicii de guvernanță a securității. Compania deține și operează STI CERT – Safetech Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private înființate în România, acreditat la nivel internațional, care asigură companiilor din sectoarele privat și public monitorizarea continuă a amenințărilor cibernetice și intervenția în caz de incidente de securitate. STI CERT oferă un sistem de monitorizare 24/7, alertare, managementul incidentelor și investigații și acoperă toate tipurile de incidente de securitate cibernetică prin metode centralizate, asigurate de o echipă de experți și ethical hackeri.

Safetech Innovations este singura companie din România acreditată ca partener în NATO Industry Cyber Partnership (NICP). Compania deține un portofoliu vast de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaționale, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C și transporturi. În prezent, Safetech Innovations SA este deținută de Victor Gânsac, director general și Paul Rusu, director financiar, fiecare cu o participație de 50% în companie. În urma plasamentului privat, actualii acționari își vor menține pachetul majoritar în afacere.

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% față de S1 2019) și un profit net de 450.246 lei (+61,5% față de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei și la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajați.

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va fi direcționat către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității. Investițiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Conducerea intenționează să finalizeze procesul de listare a companiei pe piața AeRO până la sfârșitul anului 2020, sub rezerva finalizării proceselor și primirii aprobărilor de la toate instituțiile relevante implicate în listare, sau, cel mai târziu în primul trimestru din 2021. Safetech Innovations va fi prima companie de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București. Acțiunile Safetech Innovations SA vor fi disponibile la tranzacționare sub simbolul „SAFE”. Managementul propune investitorilor o politică de dividende atractivă, care va consta în distribuirea parțială de dividende în numerar și distribuirea de acțiuni gratuite prin capitalizarea profiturilor.

Se preconizează că piața globală a securității cibernetice va crește de la 152,7 miliarde de dolari în 2018 la 248,6 miliarde de dolari până în 2023, la o rată anuală compusă de creștere (CAGR) de 10,2%. Studiile arată că securitatea cibernetică este unul dintre domeniile care va genera cele mai mari cheltuieli în perioada următoare, depășind cheltuielile pentru servicii cloud sau platformele de big data. Aceste estimări sunt susținute și de faptul că numărul atacurilor cibernetice s-a intensificat semnificativ în 2020 în contextul pandemiei de COVID-19. Se așteaptă ca această tendință să continue, deoarece atacurile cibernetice, care vizează atât instituțiile publice, inclusiv spitale, cât și companiile private, vor deveni din ce în ce mai sofisticate în perioada următoare.

Despre Safetech Innovations SA

Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent unica companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT – Safetech Cyber ​​Security Incident Response Center) și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță, precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi.

Ultimele articole