One United Properties se alătură UN Global Compact, cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate corporativă

One United Properties se alătură UN Global Compact, cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate corporativă

One United Properties (BVB: ONE), unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, se alătură United Nations Global Compact (Platforma Global Compact a Națiunilor Unite), cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume. Decizia de a adera la UN Global Compact face parte dintr-o strategie mai amplă privind sustenabilitatea, pe care One United Properties o va implementa în lunile următoare.

„Datorită numărului mare de dezvoltări și amplorii acestora, One United Properties este o companie responsabilă nu numai față de clienții săi, ci și față de comunitățile locale. Fiind unul dintre cei mai importanți dezvoltatori din România, avem un impact semnificativ în formarea unor orașe în care trăiesc milioane de oameni. Sustenabilitatea nu se întâmplă peste noapte; a fost întotdeauna în centrul filosofiei One United Properties. De-a lungul anilor, am excelat în dezvoltarea clădirilor verzi de top din România. Odată cu aderarea la UN Global Compact, suntem pregătiți să ne angajăm și mai ferm în promovarea standardelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) pe fiecare palier al businessului nostru. Vedem un interes din ce în ce mai mare al investitorilor instituționali globali pentru modul în care companiile publice abordează aspectele ce țin de sustenabilitate și ESG și ne dorim să fim în fruntea acestei mișcări în România. În calitate de companie publică, vedem acest angajament ca pe o promisiune fermă față de toți partenerii noștri că ne implicăm în îndeplinirea așteptărilor și nevoilor lor, fără a ne compromite viitorul”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Prin aderarea la UN Global Compact, One United Properties s-a angajat să sprijine cele Zece Principii ale Pactului Global privind drepturile omului, muncă, mediu și combaterea corupției, precum și să raporteze periodic progresele înregistrate, inclusiv descrieri ale acțiunilor practice întreprinse în vederea implementării principiilor Pactului Global și măsurarea rezultatelor.

Ca prim pas al angajamentului față de sustenabilitate, One United Properties va emite înainte de sfârșitul anului primul său raport de sustenabilitate pentru anul 2020. Acesta va oferi tuturor partenerilor săi o perspectivă și un punct de referință cu privire la angajamentul companiei față de factorii ESG – de mediu, sociali și de guvernanță în anul precedent derulării ofertei publice inițiale la Bursa de Valori București. Începând cu 2022, compania va emite anual rapoarte de sustenabilitate, subliniind impactul asupra mediului și comunităților locale. În paralel, One United Properties va dezvolta la nivelul Consiliului său de Administrație un plan de acțiune pe termen mediu, care va aborda preocupările ESG și, de asemenea, va căuta o entitate terță pentru evaluare ESG și măsurarea independentă a acțiunilor sale.

One United Properties este deja o companie dedicată practicilor sustenabile de mai mulți ani. Din 2015, compania este membră a Romanian Green Building Council (RoGBC), o organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică. Toate dezvoltările rezidențiale ale One United Properties sunt certificate „Green Homes” de către RoGBC, ceea ce presupune, printre altele: sortare pentru reciclare pe șantier, reducerea efectului de seră prin acoperișuri deschise și spații terasate, plante perene pentru fiecare balcon în parte, optimizarea consumului de apă prin irigații eficiente, conectate la sisteme inteligente BMS, unități sanitare eficiente cu debit redus, eliminarea poluării luminoase prin instalarea de lămpi cu LED, utilizarea materialelor de construcție durabile precum cărămizile, dar și educație pentru folosirea sustenabilă a clădirii, inclusiv prin eficiență energetică, sortarea deșeurilor și compostare. Pe lângă toate acestea, One Peninsula și One Lake District, ambele proiecte în curs de dezvoltare, sunt singurele dezvoltări rezidențiale din București cu sistem de pompă de căldură geotermală.

Toate clădirile de birouri sunt certificate WELL Health and Safety, cea mai riguroasă certificare axată pe bunăstarea angajaților, precum și certificări LEED. One Tower a primit certificare LEED Platinum v4, în timp ce One Cotroceni Park a primit pre-certificare LEED Platinum v4. În plus, One Floreasca City, o dezvoltare mixtă care include o clădire de birouri – One Tower și componenta rezidențială One Mircea Eliade, a fost premiată la nivel internațional la International Property Awards 2019-2020 pentru cea mai bună dezvoltare rezidențială durabilă din lume.

Pe lângă dezvoltarea clădirilor verzi și durabile, One United Properties rămâne dedicată protejării și regenerării patrimoniului cultural al Capitalei. În acest context, în septembrie 2021 compania a anunțat achiziția unui imobil istoric situat pe strada Georges Clemenceau nr.2, Sector 1, București, în apropierea Ateneului Român. One Athénée va reprezenta primul proiect al One United Properties de regenerare a unui monument cultural. Compania dezvoltă în prezent și cel mai mare proiect de regenerare urbană din București, One Cotroceni Park, care rescrie peisajul urban al cartierului Cotroceni și aduce valoare zonei și comunității respective.

 

____________________

ONE UNITED PROPERTIES este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE.

 

Ultimele articole