One United Properties primește ratingul ESG de la Morningstar Sustainalytics

One United Properties primește ratingul ESG de la Morningstar Sustainalytics

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, își publică Ratingul de Risc ESG (mediu, social și guvernanță), emis de Morningstar Sustainalytics. În septembrie 2022, Sustainalytics a evaluat compania One United Properties cu un scor de 20,0, care este încadrat ca risc mediu. Ratingurile de risc ESG acordate de Sustainalytics sunt clasificate pe cinci niveluri de risc: neglijabil (0-10), scăzut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) și sever (40+).

„Suntem mulțumiți de ratingul nostru ESG, ca urmare a implicării echipelor noastre de relații cu investitorii și juridice în acest proces amănunțit de evaluare a riscului. De-a lungul anilor, importanța criteriilor ESG a crescut semnificativ, la fel ca preocuparea noastră pentru aceste aspecte. Ratingul acordat de Sustainalytics pentru ONE este situat chiar la granița dintre un scor mediu de risc și unul scăzut; prin urmare, suntem încrezători să ne propunem obținerea unui scor de risc scăzut pentru reevaluarea de anul viitor. Suntem în mod special mulțumiți de ratingul peste medie obținut la categoria guvernanță corporativă, care se situează cu mult peste cel al omologilor noștri locali și internaționali și care a fost prioritatea noastră în acest demers, având în vedere statutul nostru de companie publică. În 2022, implementăm o serie de politici noi și ne consolidăm responsabilitatea în domeniul ESG, concentrându-ne cu precădere pe aspecte ce țin de avertizările de integritate, guvernanța produselor, precum și capitalul uman, ceea ce ne va îmbunătăți și mai mult scorul. Credem că managementul riscului ESG este un proces continuu și ne propunem să îl perfecționăm an de an, în beneficiul tuturor părților interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Ratingurile de risc ESG ale Sustainalytics măsoară expunerea unei companii la riscurile ESG materiale specifice industriei și măsura în care o companie gestionează aceste riscuri. Această modalitate multidimensională de măsurare a riscului ESG combină conceptele de management și de expunere pentru a ajunge la o evaluare absolută a riscului ESG.

În procesul de rating, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte ca fiind importante pentru One United Properties: guvernanța corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanța produselor, capitalul uman, mită și corupție, emisii, efluenți și deșeuri, precum și relațiile cu comunitatea. În raportul său, Sustainalytics a remarcat faptul că, în general, prezentarea informațiilor legate de ESG de către ONE respectă cele mai bune practici, semnalând o puternică responsabilitate a companiei față de investitori și public. Compania a obținut cele mai bune rezultate la categoria guvernanță corporativă, care are cea mai mare expunere la risc pentru dezvoltator, primind un scor ridicat pentru managementul riscului.

În cadrul secțiunii privind guvernanța corporativă, Raportul a evidențiat faptul că integritatea și calitatea consiliului și conducerii companiei, structura de proprietate și drepturile acționarilor sunt cele mai importante aspecte și, prin urmare, domenii de interes crucial. Compania este cotată la bursă, ceea ce presupune un control sporit asupra practicilor sale de guvernanță și crește importanța structurilor, practicilor și comportamentului în materie de guvernanță. Acest lucru se traduce printr-o expunere ridicată față de riscul de referință privind guvernanța corporativă. În acest context, Sustainalytics a constatat faptul că printre punctele forte ale One United Properties se numără structura consiliului de administrație, structura de proprietate și drepturile acționarilor.

Comitetul ESG al Consiliului de Administrație al companiei, responsabil cu definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat procesul de rating ESG. Raportul de rezumat al ratingului de risc al One United Properties este disponibil pe site-ul ONE, AICI, precum și pe platforma Research Hub a BVB.

Primirea ratingului ESG face parte dintr-o strategie mai amplă de sustenabilitate pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârșitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al Națiunilor Unite, cea mai importantă inițiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al Națiunilor Unite, compania s-a angajat să raporteze anual progresul înregistrat în domeniul sustenabilității. Până în prezent, One United Properties a publicat două rapoarte de sustenabilitate pentru exercițiile financiare 2020 (disponibil AICI) și 2021 (disponibil AICI).

____________________

ONE UNITED PROPERTIES este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE, iar acțiunile sale sunt incluse în multiplii indici BET și STOXX, în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume, și în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, care urmărește evoluția companiilor active în sectorul imobiliar din piețele emergente.

____________________

Copyright ©2022 Sustainalytics. Toate drepturile rezervate. Acest comunicat conține informații dezvoltate de Sustainalytics (www.sustainalytics.com). Astfel de informații și date sunt proprietatea Sustainalytics și/sau a furnizorilor săi terți (Date de la terți) și sunt furnizate doar în scop informativ. Ele nu constituie o susținere a niciunui produs sau proiect, nici un sfat de investiții și nu se garantează că sunt complete, oportune, exacte sau potrivite pentru un anumit scop. Utilizarea lor este supusă condițiilor disponibile la https://www.sustainalytics.com/legal-disclaimers.

Ultimele articole