One United Properties distribuie dividende pe 3 noiembrie și acțiuni gratuite pe 4 noiembrie

One United Properties distribuie dividende pe 3 noiembrie și acțiuni gratuite pe 4 noiembrie

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România va plăti, pe 3 noiembrie, dividendele aferente primului semestru al anului, în valoare de 0,013 lei per acțiune, iar pe 4 noiembrie, Compania va distribui acționarilor acțiuni gratuite în proporție de o acțiune gratuită pentru fiecare trei acțiuni deținute. Data participării garantate, respectiv ultima zi în care investitorii pot cumpăra acțiuni ONE pentru a beneficia de acțiuni gratuite, este 1 noiembrie 2022.

„Într-un context agitat pentru piețele globale, suntem mândri că One United Properties continuă să ofere rezultate constante acționarilor noștri. Pe de o parte, ne menținem obiectivul de a păstra lichiditatea și o volatilitate redusă a acțiunilor – în condițiile în care principalii indici care includ emitenți din sectorul de real estate din Europa au scăzut de la începutul anului cu 40-50%, acțiunile ONE au înregistrat o scădere de 4%, ceea ce dovedește că acționarii au încredere în strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. Pe de altă parte, ne continuăm politica de dividende, care include plăți semestriale, oferind acționarilor noștri plata stabilă de dividende de două ori pe an, în timp ce reinvestim marea majoritate a profitului, astfel încât să genereze în viitor randamente pentru acționarii noștri”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Politica de dividende a One United Properties include plata semestrială a dividendelor, prima tranșă fiind aprobată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor organizată în luna septembrie a fiecărui an, pe baza rezultatelor semestriale auditate, în timp ce a doua tranșă este aprobată în luna aprilie a anului următor, împreună cu raportul anual auditat.

În cazul acțiunilor gratuite, valoarea totală a majorării capitalului social este de 185.140.929,20 lei, întrucât compania va emite un număr total de 925.704.646 de noi acțiuni ordinare, cu o valoare nominală de 0,20 lei per acțiune. Capitalul utilizat pentru această operațiune provine din încorporarea a aproximativ 87% din primele de emisiune rezultate în urma majorării de capital social pe care One United Properties a derulat-o în perioada 27 iunie – 3 august 2022. Ca urmare a operațiunii de majorare a capitalului social cu acțiuni gratuite, capitalul social al One United Properties va fi de 740.563.717,2 lei, împărțit în 3.702.818.586 de acțiuni.

În cazul în care numărul de acțiuni la care are dreptul acționarul nu este un număr natural, numărul de acțiuni atribuite va fi rotunjit la cel mai apropiat număr natural inferior. Pentru fracțiunile de acțiuni, One United Properties va plăti un preț de decontare rezultat din algoritmul stabilit conform prevederilor legale aplicabile, care este egal cu 1,27 lei. Decontarea fracțiunilor de acțiuni va fi plătită în data de 11 noiembrie 2022.

În primele șase luni ale anului 2022, One United Properties a înregistrat venituri consolidate de 675,9 milioane de lei, în creștere cu 56% față de aceeași perioadă a anului 2021. Profitul brut a crescut mai mult decât dublu față de S1 2021, ajungând la 389,8 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu 136%, ajungând la 347,8 milioane de lei. Chiar dacă a continuat să investească, Grupul și-a menținut o poziție de numerar puternică, de 467,5 milioane de lei (la 30 iunie 2022, deci înainte de majorarea capitalului social, care a fost finalizată în august 2022 și care a adus 253,7 milioane de lei) și un indicator loan-to-value de 25%.

One United Properties va raporta rezultatele financiare pentru T3 2022 pe 11 noiembrie, la ora locală 8:00, în timp ce conferințele pentru prezentarea rezultatelor vor avea loc pe 14 noiembrie.

____________________

ONE UNITED PROPERTIES este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE, iar acțiunile sale sunt incluse în multiplii indici BET și STOXX, în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume, și în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, care urmărește evoluția companiilor active în sectorul imobiliar din piețele emergente.

Ultimele articole