One United Properties atrage 253,7 milioane de lei pentru dezvoltarea companiei, în cea mai mare majorare de capital social a unei companii listate la bursă

One United Properties atrage 253,7 milioane de lei pentru dezvoltarea companiei, în cea mai mare majorare de capital social a unei companii listate la bursă

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România, anunță închiderea operațiunii de majorare a capitalului social în data de 3 august și atragerea a 253,7 milioane de lei. Procesul a constat în două etape – prima, în care acționarii existenți au subscris pe baza drepturilor de preferință și cea de-a doua etapă, cu noi investitori care au participat la plasamentul privat. Prețul final per acțiune pentru ambele etape a fost stabilit la 1,25 lei.

„Suntem încântați de rezultatul operațiunii de majorare a capitalului social – cea mai mare realizată vreodată de un emitent listat la bursă, pe care am derulat-o cu succes într-un context global cu multe provocări, la un preț care este atractiv atât pentru noii investitori, cât și pentru companie. Le mulțumim tuturor acționarilor noștri existenți și celor noi pentru încrederea acordată planurilor noastre de dezvoltare. Strategia noastră pentru următoarele 12 luni rămâne una ambițioasă, cu focus pe opt noi tranzacții. Aceste noi acorduri vor susține pipeline-ul de dezvoltare al companiei pentru următorii șase până la opt ani. Sectorul dezvoltărilor imobiliare din România, încă semnificativ subdezvoltat în comparație cu piețele europene, continuă să prezinte perspective excelente pentru anii viitori, iar în prezent ne aflăm într-o poziție de lider ce ne permite să maximizăm profiturile pentru acționarii noștri în perioada următoare”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Capitalul atras va susține strategia de creștere a One United Properties, permițând companiei să valorifice noi oportunități de pe piață. Noul capital va fi investit cu prioritate în dezvoltări rezidențiale noi situate în principal în București. Compania își propune să investească acest capital în zece noi dezvoltări. Primele acorduri, pentru două locații în București, au fost deja semnate în iulie 2022. Dezvoltările care vor fi construite pe acele terenuri sunt One City Club, situat în sectorul 2 al Capitalei, care va conține aproximativ 200 de apartamente în clădiri cu regim redus de înălțime, precum și One Herăstrău City, situat în sectorul 1 al Bucureștiului, unde One United Properties intenționează să construiască 900 de apartamente în cadrul a șapte turnuri înalte. Acordurile pentru restul de opt noi dezvoltări sunt estimate a fi semnate în următoarele 12 luni.

La data de 31 mai 2022, One United Properties a pre-vândut 84% ​​din unitățile rezidențiale disponibile în dezvoltări viitoare, planificate a fi recepționate între 2022 și 2023: One Floreasca Vista, One Timpuri Noi, One Verdi Park, One Modrogan, One Peninsula și One Cotroceni Park. Prin urmare, conform datelor disponibile la 31 mai 2022, compania urmează să primească de la clienții săi, în următoarele 18 luni, 163,6 milioane de euro. Pe 22 august 2022, One United Properties va raporta rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2022, inclusiv cifrele de vânzări actualizate pentru primul semestru al anului.

Această operațiune a fost a cincea majorare de capital pentru One United Properties. Totodată, a reprezentat cea mai mare majorare de capital social realizată vreodată de un emitent deja listat pe Bursa de Valori București, în care veniturile au fost atrase pentru dezvoltarea companiei. Prima etapă a operațiunii de majorare a capitalului a fost intermediată de BRK Financial Group, iar plasamentul privat de Raiffeisen Bank International și UniCredit, în calitate de Joint Bookrunners, și Swiss Capital, în calitate de Co-Bookrunner.

_________________________

ONE UNITED PROPERTIES este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE, iar acțiunile sale sunt incluse în multiplii indici BET și STOXX, în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume, și în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, care urmărește evoluția companiilor active în sectorul imobiliar din piețele emergente.

Ultimele articole