One United Properties anunță finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al Bucur Obor S.A.

One United Properties anunță finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al Bucur Obor S.A.

One United Properties (BVB: ONE), unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță că a finalizat la data de 8 februarie 2022 achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor S.A. Compania One United Properties a finalizat achiziția controlului unic direct asupra BO Retail Invest S.R.L. și, indirect, asupra Bucur Obor S.A., societate listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul BUCU. Achiziția s-a realizat la valoare nominală.

În data de 19 noiembrie 2021, One United Properties informa că a achiziționat indirect pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor, prin intermediul companiei BO Retail Invest SRL. Cu ajutorul împrumutului pus la dispoziție de către companie, BO Retail Invest S.R.L. a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor S.A. contra unei sume de 64.935.000 lei (preț per acțiune: 8.918 lei). Tranzacția a făcut obiectul unei autorizări din partea Consiliului Concurenței, compania primind această autorizare în data de 4 februarie 2022.

Decizia dezvoltatorului de a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor S.A. se află în concordanță cu strategia One United Properties de a crește ponderea profiturilor din chirii în profiturile totale ale companiei. Centrul comercial Bucur Obor din București și-a deschis porțile pentru locuitorii Capitalei în anul 1975. Astăzi, acesta găzduiește magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie și până la branduri internaționale consacrate. Compania a fost listată la Bursa de Valori București în iulie 1997.

One United Properties este cea mai mare companie imobiliara românească listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB). Acțiunile companiei au debutat la BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru noi investiții imobiliare. Începând cu data de 20 septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în indicele BET, acesta urmărind evoluția celor mai lichide 19 companii listate la Bursa de Valori București. Din 20 decembrie 2021, acțiunile One United Properties au fost incluse în indicele FTSE Global All Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume.

____________________

ONE UNITED PROPERTIES este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE, iar acțiunile sale sunt incluse în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume.

 

Ultimele articole