Morphosis Capital investește în Stay Fit Gym pentru expansiunea accelerată a companiei la nivel național

Morphosis Capital investește în Stay Fit Gym pentru expansiunea accelerată a companiei la nivel național

București, 15 decembrie 2021 Morphosis Capital Fund I, fond de tip private equity, axat pe companii românești mici și mijlocii, anunță achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni în cadrul Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise. Parteneriatul dintre cele două entități are în vedere expansiunea Stay Fit Gym la nivel național pentru democratizarea accesului populației în sălile de fitness din România. Aceasta este cea de-a treia tranzacție anunțată de Morphosis Capital în decursul ultimelor șase luni.

 „Stay Fit Gym a reușit să dezvolte un model de business sănătos, îndreptat către piața consumatorilor în care ideea de “value for money” este extrem de importantă. Suntem încântați de parteneriatul cu Morphosis Capital deoarece ne oferă posibilitatea de a ne dezvolta accelerat la nivel național prin deschiderea de noi centre de fitness în locații din România unde există o nevoie ridicată pentru tipurile noastre de servicii și clienți. Mizăm pe faptul că piața de fitness din România se va dubla în următorii ani și astfel, prin centrele noastre de fitness, vrem să devenim un punct de referință în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și implementarea la scară largă a digitalizării, tot mai mulți oameni încep să acorde o atenție sporită pentru menținerea unei bune stări fizice și psihice. În ceea ce privește centrele Stay Fit Gym, membrii noștri beneficiază de echipamente premium și condiții excelente de antrenament, acestea fiind principii de la care nu ne vom abate niciodată în activitatea noastră,” a declarat Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.     

Fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional), Stay Fit Gym operează în prezent șapte centre deschise în București și oferă o gamă largă de servicii persoanelor care desfășoară activități fizice, precum clase de aerobic și antrenament funcțional, antrenor personal și saună. Toate cele șapte centre de fitness sunt dotate cu echipamente de ultimă generație.

În 2019, Stay Fit Gym a raportat o cifră de afaceri de 7,9 milioane de lei, iar în 2020, compania a fost afectată de criza cauzată de pandemia de COVID-19, dar în ciuda acestor dificultăți a reușit să genereze o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei.

Ne bucurăm de încheierea cu succes a tranzacției și de începerea parteneriatului cu Stay Fit Gym. De asemenea, suntem entuziasmați de pătrunderea Morphosis Capital într-un domeniu ce promovează un stil de viață sănătos pentru populația României. Conform unor studii de piață, sectorul de fitness din România are un potențial semnificativ de dezvoltare comparativ cu alte țări din zona Europei Centrale și de Est. În prezent, piața de fitness din România are o valoare estimată la 250 milioane de euro, în timp ce în Polonia este evaluată la peste un miliard de euro. Prin urmare, ne dorim ca Stay Fit Gym să pătrundă în acele zone ale orașelor unde există o nevoie ridicată pentru deschiderea de astfel de centre, precum cartiere rezidențiale sau clădiri de birouri. Sunt convins că împreună avem toate ingredientele pentru a ne extinde la nivel național prin deschiderea a 25-30 centre de fitness Stay Fit Gym în toată România,” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital. 

Valoarea investiției în Stay Fit Gym este cuprinsă în intervalul obișnuit de 5-10 milioane de euro investit de obicei de către Morphosis Capital. Infuzia de capital de la fondul de private equity va contribui la expansiunea Stay Fit Gym în București și orașele din România cu o populație de peste 100.000 locuitori, prin deschideri de noi centre de fitness proprii, dar și printr-o activitate de M&A – achiziționarea unor operatori independenți.

„Am așteptat cu entuziasm acest parteneriat cu Morphosis Capital, ce ne va ajuta să ne consolidăm poziția pe piață și să avem o expansiune rapidă. Împreună vom implini un vis mai vechi al brandului nostru, și anume de a aduce conceptul Stay Fit Gym în cât mai multe orașe, promițând investiții substanțiale ce se vor reflecta în servicii de calitate pentru clienții noștri. Suntem deja al doilea jucător de pe piața de fitness din România, iar împreună cu Morphosis avem șanse reale să devenim un jucător important la nivel național,a declarat Marius Preodișteanu, Head of Expansion Stay Fit Gym.    

Tranzacția a fost facilitată de firmele de avocatură Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital și ZVD Attorneys, în calitate de consilier al Stay Fit Gym. Mazars  a realizat procesul de due diligence financiar și fiscal.

Investiția în Stay Fit Gym este cea de-a șasea tranzacție realizată de Morphosis Capital, care deține în prezent participații în DocProcess, Medima Health, Dr. Leahu Dental Clinics, EMI și Cronos Med.

***

Despre Stay Fit Gym

Stay Fit Gym, fondată în anul 2012 de trei antreprenori români, este în prezent al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise. Compania operează șapte centre deschise în București și oferă o gamă largă de servicii persoanelor care desfășoară activități fizice, precum clase de aerobic și antrenament funcțional, antrenor personal și saună. Toate cele șapte centre de fitness sunt dotate cu echipamente de ultimă generație. www.stayfit.ro.  

Despre Morphosis Capital

Morphosis Capital este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu, fondul își propune să contribuie la dezvoltarea și transformarea IMM-urilor românești. Fondul European de Investiții (FEI), principala platformă de finanțare pentru IMM-urile europene, cofinanțat prin Programul Operațional Regional, este investitorul principal al Morphosis Capital alături de cofinanțatori precum Banca Transilvania, antreprenori internaționali și locali, precum și fondatorii înșiși. Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum: servicii medicale, tehnologie, producție și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro. Portofoliul Morphosis Capital include DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI și Cronos Med. www.morphosiscapital.com

 

 

 

 

Ultimele articole