Morphosis Capital investește în Clinicile Dentare Dr. Leahu

Morphosis Capital investește în Clinicile Dentare Dr. Leahu

București, 17 noiembrie 2020 Morphosis Capital Fund I, fond de private equity axat pe companii mici și mijlocii românești, anunță finalizarea unei noi tranzacții, prin investiția în cea mai extinsă rețea de clinici stomatologice din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu. Infuzia de capital va contribui la extinderea accelerată a clinicilor dentare Dr. Leahu pe întreg teritoriul României. Cele două entități și-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unități medicale.

Criza sanitară a afectat profund sistemul de sănătate, inclusiv industria stomatologică. Totodată, a accentuat importanța furnizării celor mai înalte standarde în materie de siguranță a actului medical, care a rămas o prioritate pentru noi, inclusiv în starea de urgență, când am fost singura rețea cu clinici stomatologice deschise în șase județe. Ne dorim ca fiecare român să aibă acces rapid la servicii stomatologice de calitate, într-un mediu sigur și în proximitatea locuinței sale. Suntem încântați să lucrăm pentru atingerea acestui obiectiv, începând de astăzi, împreună cu partenerii noștri de la Morphosis Capital,” a declarat Ionuț Leahu, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Acesta a mai adăugat că „menținem invitația deschisă pentru clinicile stomatologice independente din întreaga țară pentru a se alătura rețelei noastre”.

Fondată în 2011 de Dr. Ionuț Leahu, specialist în implantologie dentară, Clinicile Dentare Dr. Leahu acoperă acum cele mai multe orașe din România. Rețeaua numără 96 de cabinete, disponibile în 13 clinici prezente în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași și o clinică în afara țării, la Londra. În cadrul fiecărei unități medicale funcționează mai multe cabinete stomatologice și este integrat cel puțin un centru digital de radiologie dentară. Prin intermediul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, pacienții au acces la 118 medici cu înaltă calificare și cinci specialiști în anestezie generală.

Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital: „Clinicile Dentare Dr. Leahu înregistrează cea mai rapidă creștere pe piața stomatologică din România și setează standarde și așteptări pentru întreaga industrie. În cadrul Morphosis, am fost impresionați de poziția pe care Dr. Ionuț Leahu și echipa sa dinamica au reușit să o construiască în ultimii zece ani și suntem încântați de următoarele etape de dezvoltare pe care le vom parcurge împreună. Ambiția noastră comună este de a le oferi românilor acces la servicii stomatologice la standarde internaționale, în care sănătatea și confortul pacientului reprezintă prioritatea, iar experiența medicilor și accesul la cele mai noi tehnologii sunt garantate. Ne dorim ca până la sfârșitul anului 2025, fiecare oraș important din România să aibă acces la expertiza medicilor formați în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu”.

În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital preia o participație minoritară în rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu. Împreună, cele două entități intenționează să consolideze poziția de lider a rețelei pe piața din România, prin deschiderea de noi clinici dentare, precum și prin realizarea de parteneriate cu clinici stomatologice deja existente, care împărtășesc viziunea grupului. Mai mult, o parte din infuzia de capital de la Morphosis Capital va fi investită în centrul de pregătire a medicilor și în programul de rezidențiat.

În 2019, rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu a înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, o creștere de 69% față de anul 2018. Investiția în Clinicile Dentare Dr. Leahu marchează a treia tranzacție pentru Morphosis Capital, care investește între cinci și zece milioane de euro pe tranzacție în companii mici și mijlocii românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional. Tranzacția a fost facilitată de PwC și firma de avocatură David & Baias, în calitate de consilieri ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu și Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital. Mazars România a furnizat servicii de due diligence financiar și fiscal în cadrul tranzacției.

***

Despre rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie, cu prezență în șapte orașe din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași) și o clinică nouă la Londra; are 96 de cabinete dentare, extinse pe o suprafață totală de peste 5000 metri pătrați și o echipă de peste 350 de angajați, dintre care 118 medici și cinci specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală, iar șapte din clinici sunt avizate ATI. Rețeaua dispune și propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu. 

În octombrie 2020, rețeaua a lansat Yummy Galaxy, singurul joc pentru copii care oferă recompense în lumea reală – consultații gratuite și produse pentru prevenția dentară a copiilor. Jocul extinde universul de poveste al Academiei Spațiale Dr. Leahu, prima clinică specializată pentru copii, cu sistem de gamification – concept special creat pentru cei mici, bazat pe experiența digitală, care îmbină distracția și sănătatea dentară și care poate fi regăsit în toate Clinicile Dentare Dr. Leahu din țară. Jocul este disponibil gratuit pe Apple AppStore și Google Play.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este prima entitate din industria sănătății cu obligațiuni corporative tranzacționate pe sistemul multilateral al Bursei de Valori București. www.cliniciledrleahu.ro

Despre Morphosis Capital

Morphosis Capital este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu, fondul își propune să contribuie la dezvoltarea și transformarea IMM-urilor românești. Fondul European de Investiții (FEI), principala platformă de finanțare pentru IMM-urile europene, cofinanțat prin Programul Operațional Regional este investitorul principal al Morphosis Capital alături de cofinanțatori precum Banca Transilvania, antreprenorii internaționali și locali, precum și fondatorii înșiși. Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum bunuri de larg consum (FMCG), servicii medicale, tehnologie și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro. Portofoliul Morphosis Capital include DocProcess, Medima Health și rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu. www.morphosiscapital.com 

 

Ultimele articole