MoneyGold își extinde rețeaua în peste 100 de locații odată cu deschiderea unei noi agenții în Brașov

MoneyGold își extinde rețeaua în peste 100 de locații odată cu deschiderea unei noi agenții în Brașov

MoneyGold, rețeaua de servicii financiare – creditare, schimb valutar și transfer de bani, parte a Teilor Holding SA, anunță deschiderea unei noi agenții în Brașov și marchează astfel un moment semnificativ în evoluția companiei, ajungând in acest moment la peste 100 de locații deschise la nivel național. Aceasta este prima agenție deschisă de MoneyGold în Brașov.

Municipiul Brașov era în atenția noastra de o bună bucată de timp. Este o piață matură și foarte dinamică, cu o demografie în creștere și cu un public cu apetit pentru produsele financiare. Brașov reprezintă prima etapă dintr-un proiect mai amplu planificat pentru următorii doi ani, al cărui obiectiv central este setarea a minimum 25 de magazine în centrul țării. Dezvoltarea MoneyGold a fost și este centrată pe patru piloni – curaj, încredere, consistență și consecvență. Interacțiunea cu piața, în general și cu publicul nostru, în particular, este guvernată de aceste principii. Deschiderea agenției noastre cu numărul 100 în Brașov reprezintă mai mult decât o simplă cifră. Acest moment este reflecția misiunii noastre și punctează încă o etapă din planul nostru de dezvoltare pentru următorii cinci ani,” a declarat Narcis Stan, CEO MoneyGold.

Brandul MoneyGold este operat de două entități distincte, Invest Intermed GF IFN și Teilor Invest Exchange, ambele parte din Teilor Holding SA, o afacere antreprenorială românească cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București. Invest Intermed GF IFN este cunoscută pentru serviciile sale de creditare cu gaj exclusiv pentru persoane fizice, în timp ce Teilor Invest Exchange oferă servicii de schimb valutar și transfer de bani.

Înființată în 2003 în Pitești, MoneyGold a cunoscut o creștere exponențială în ultimii doi ani, în special după infuzia de capital atras în noiembrie 2021 în cadrul ofertei de obligațiuni corporative a Teilor Holding. În 2022, grupul a deschis 13 agenții, iar pentru 2023 plănuiește să extindă rețeaua cu 25 de noi locații.  Până în prezent, incluzând agenția din Brașov, compania a deschis 12 noi agenții în acest an, iar alte 13 sunt in diferite stadii de implementare în locații deja contractate în orașe, precum Brașov, Sibiu, Iași, Constanța sau Arad. Astfel, până la finalul acestui an, compania estimează că rețeaua va ajunge să opereze în 114 locații.

Agenția din Brașov, cu o suprafață de 88 mp, reprezintă o investiție de aproximativ 80.000 euro și înglobează întreaga gamă de servicii a companiei, împrumuturi cu gaj pe bază de aur și electronice, schimb valutar, transfer de bani, precum și comercializarea de bijuterii și electronice. La ora actuală, MoneyGold are deschise agenții în 28 de județe din România și peste 300 de angajați.

De la înființare și până în prezent, MoneyGold a procesat peste 10 milioane de tranzacții la nivelul tuturor serviciilor și produselor, din care, peste 1,2 milioane de tranzacții în 2023 până la sfârșitul lunii august. Dinamica consistentă a afacerilor este și rezultatul diversificării periodice a serviciilor și produselor furnizate. În ianuarie 2022, compania a introdus și gajul cu echipamente electronice pentru segmentul creditare, comercializarea de bijuterii din aur și produse electronice.

Conducerea companiei estimează că în 2023, MoneyGold va genera o cifră de afaceri consolidată de peste 135 milioane de lei, în creștere cu 34% față de anul anterior. Valoarea finanțărilor acordate la nivelul anului curent va depăși 300 milioane lei, cu un portofoliu activ la final de an de peste 110 milioane lei.

În noiembrie 2021, Teilor Holding S.A. a realizat două plasamente private, unul în euro și unul în lei, obținând 45 de milioane de lei de la investitorii BVB, fiind cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Cele două emisiuni de obligațiuni, în euro și lei, sunt tranzacționate pe această piață începând cu 21 decembrie 2021, sub simbolurile bursiere TEI26 și TEI26E.

____________________

Despre MoneyGold

MoneyGold este un brand renumit în domeniul financiar care funcționează sub umbrela Teilor Holding S.A., un grup cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București. Brandul este alcătuit din două entități distincte: Invest Intermed GF IFN și Teilor Invest Exchange. Invest Intermed GF IFN oferă servicii dedicate de finanțare a împrumuturilor cu gaj exclusiv pentru persoane fizice. În paralel, activitatea Teilor Invest Exchange, înființată în 2012, se axează pe activități de schimb valutar și transfer de bani. Împreună, printr-o rețea extinsă de agenții, MoneyGold are o prezență semnificativă în toată România, cu peste 100 de agenții deschise, în cadrul cărora furnizează atât soluții de finanțare, cât și servicii de schimb valutar, transfer de bani si retail pentru a răspunde cerințelor complexe ale clienților săi.

Ultimele articole