În ultimii trei ani, Dedeman a instalat centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile a 31 de magazine din întreaga țară cu sprijinul Simtel Team

În ultimii trei ani, Dedeman a instalat centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile a 31 de magazine din întreaga țară cu sprijinul Simtel Team

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri, în cei peste trei ani de colaborare. Capacitatea totală instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalați doar în ultimele 12 luni în cadrul a zece locații.

Suntem mândri și onorați de colaborarea cu Dedeman începută în urmă cu mai bine de trei ani. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a susține compania în drumul către eficientizarea consumului de energie prin construcția de centrale electrice fotovoltaice și că putem contribui în continuare la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Dedeman. În același timp, decizia de anul trecut a Pavăl Holding de a veni alături de Simtel în calitate de acționar, înainte de listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a reprezentat pentru noi o confirmare a încrederii lui Dragoș și Adrian Pavăl în echipa Simtel și în potențialul de dezvoltare al afacerii noastre. Le mulțumim pentru colaborarea de până acum și privim cu optimism parteneriatul nostru, ce are ca obiectiv transformarea Dedeman într-una dintre cele mai verzi companii din România,” a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Colaborarea dintre Simtel și Dedeman a început în anul 2019, primele proiecte fiind legate de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile a trei magazine Dedeman din București – Pallady, Pantelimon și Colentina. Ulterior, cele două companii au continuat să lucreze împreună, iar astăzi, centralele fotovoltaice instalate de Simtel se află pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman din toată țara – Agigea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistrița, Blejoi, Brașov, București, Buzău, Călărași, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Lugoj, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Sf. Gheorghe, Slobozia, Târgu-Jiu, Techirghiol, Timișoara, Turda.

În București, în afară de cele trei locații menționate, compania a mai instalat centrale fotovoltaice și pe acoperișurile magazinelor Dedeman din Băneasa și Ghencea. În cadrul locației din Băneasa este instalată și cea mai mare capacitate, de 461,16 KWp, reprezentând 1.229 de panouri fotovoltaice. În ultimele 12 luni, energia totală produsă de centralele fotovoltaice funcționale de pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman a fost de peste 10.000 MWh, iar emisiile în atmosferă de dioxid de carbon au fost reduse cu aproximativ 6.200 de tone.

Pe lângă instalarea și punerea în funcțiune a centralelor fotovoltaice, echipa Simtel este, de asemenea, responsabilă de mentenanța panourilor fotovoltaice. Procesul de mentenanță presupune monitorizare online, remedieri corective de orice tip realizate în maximum șase ore de la producerea oricărui eveniment și revizii anuale pentru a preveni apariția oricăror altor potențiale situații neplăcute în viitor. În plus, în ultimele 12 luni, Simtel a instalat în parcările magazinelor Dedeman și 45 de stații de încărcare pentru autoturisme electrice, unde este responsabilă de operarea și mentenanța acestora.

Grija pentru mediu s-a numărat întotdeauna printre prioritățile organizației noastre. Obiectivele și valorile comune pe care le împărtășim cu Simtel Team au reprezentat fundația parteneriatului solid pe care l-am construit împreună în ultimii ani. Le mulțumim pentru sprijin și dedicare și pentru faptul că ne sunt alături pe acest drum a cărui destinație este atingerea obiectivului de a deveni o companie verde, caracterizată de acțiuni concrete și eforturi permanente orientate către o dezvoltare sustenabilă,” a declarat Dragoș Pavăl, Președinte Dedeman.

În ceea ce privește activitatea curentă, până la finalul anului, cele două companii își propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon și Bacău, precum și pe acoperișurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina și Petroșani.

Totodată, Pavăl Holding a înființat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară. În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu și lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaționale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creștere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată și cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timișoara și Bacău, prin intermediul cărora vor fi accesate și mai multe proiecte la nivel național.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 160 milioane de lei.

____________________

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și auto-matizarea proceselor industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în Româ-nia, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Despre Pavăl Holding

Pavăl Holding este vehiculul de investiții deținut de Dragoș și Adrian Pavăl, fiind totodată cel mai mare grup antreprenorial local, care deține compania Dedeman și multiple alte investiții de mare profil în România în sectoare precum imobiliare, private equity, agricultură, automobile, energie, industrie și în domeniul bancar.

Ultimele articole