Holde Agri Invest obține un credit sindicalizat în valoare de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro

Holde Agri Invest obține un credit sindicalizat în valoare de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro

Holde Agri Invest, unul dintre cei mai importanți jucători locali în domeniul agriculturii, anunță semnarea unui credit sindicalizat în valoare de 30,5 milioane de lei și 26,7 milioane de euro, contractat cu Banca Transilvania, în calitate de aranjor și finanțator și OTP Bank Romania, in calitate de finanțator.

Obținerea acestui credit sindicalizat reprezintă un pas semnificativ în continuarea dezvoltării Holde Agri Invest. Prin intermediul acestui împrumut, putem accelera investițiile în operațiunile existente, precum și în extinderea acestora, pentru a ne consolida poziția la nivelul sectorului agricol din România. Acest sprijin financiar ne va permite să creștem și să ne diversificăm portofoliul, asigurând în același timp lichiditatea necesară pentru activitatea curentă. Colaborarea cu sectorul bancar din România evidențiază importanța parteneriatelor solide și a încrederii reciproce în vederea susținerii agriculturii românești. Ne bucurăm să lucrăm împreună cu Banca Transilvania și OTP Bank în această etapă crucială a dezvoltării noastre și suntem încrezători că, împreună, vom contribui la creșterea și inovarea sectorului agricol din România”, a declarat Liviu Zăgan, CEO al Holde Agri Invest.

Creditul sindicalizat cuprinde patru linii de finanțare diferite. Prima linie de finanțare are o valoare de 30,5 milioane de lei și este destinată capitalului de lucru. Celelalte trei linii de finanțare în valoare totală de 26,7 milioane de euro vor sprijini achizițiile de echipamente, utilaje agricole, elemente de logistică și pentru construcție, modernizare capacități de însilozare, achiziții de ferme agricole și achiziții de terenuri agricole.

Banca Transilvania este cel mai mare finanțator al agriculturii românești şi susține în mod tradițional acest sector prin segmentul specializat de agribusiness. Suntem încântați să consolidăm, prin departamentul nostru de sindicalizări, colaborarea cu Holde Agri Invest, prin acordarea unui credit sindicalizat pentru acoperirea nevoilor complexe de finanțare ale acestuia – achiziții de ferme şi creștere organică, capital de lucru și investiții – pentru a susține în mod armonios implementarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu. Structura de finanțare a fost atent personalizată pentru a ține cont de particularitățile sectorului şi ale Holde, Banca Transilvania acționând ca Aranjor, Agent de Facilitate și de Garanții”, a declarat Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Suntem încântați să facem parte din această finanțare sindicalizată, pentru un grup reprezentativ din sectorul agricol local, precum Holde Agri Invest, să participăm la dezvoltarea acestui domeniu și să consolidăm colaborările strategice. Credem în potențialul agriculturii locale și contribuim consecvent la finanțarea companiilor și proiectelor din agribusiness, unde vedem o deschidere tot mai mare către utilizarea instrumentelor alternative, precum creditele sindicalizate. Este un domeniu prioritar pentru OTP Bank România, în care ne implicăm și pentru care construim constant produse de finanțare adaptate”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate în cadrul OTP Bank Romania.

Încă de la listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București, din octombrie 2020, Holde Agri Invest a investit în mod continuu în dezvoltarea companiei și a operațiunilor. Investițiile efectuate până în prezent s-au ridicat la 155 milioane de lei și au fost finanțate din surse proprii și capital împrumutat. Acestea au vizat lărgirea suprafețelor exploatate și modernizarea fermelor existente. În primul trimestru al acestui an, compania a achiziționat o nouă fermă, în județul Dâmbovița, cu o suprafață totală de aproximativ 980 de ha de teren. În prezent, Holde exploatează o suprafață totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare împărțită în patru nuclee – Roșiori, aproximativ 3.830 ha, Frumușani, circa 3.720 ha, Videle, aproximativ 2.300 ha și Conțești, circa 3.350 ha.

În procesul de obținere a creditului sindicalizat, Holde Agri Invest a fost asistată de casa de avocatură Filip & Company, iar consilierul juridic al băncilor din sindicat a fost firma de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații.

____________________

Despre Holde Agri Invest

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înființată în 2018, compania exploatează în prezent aproximativ 13.200 de hectare de teren, organizate în patru nuclee – ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași), Videle (județul Teleorman) și Conțești (județul Dâmbovița). Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piața AeRO a Bursei de Valori București cu simbolul HAI, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB, având a doua cea mai mare pondere.

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piață, aproape 4 milioane de clienți, peste 9.200 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități. Valoarea brandului Banca Transilvania a depășit pragul de 500 de milioane USD și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 2023. Dincolo de banking, banca dorește să aibă impact pozitiv în România – pentru oameni, business și mediu.

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Ultimele articole