Grupul Softbinator încheie 2024 cu o cifră de afaceri de 28,7 milioane de lei și un profit net de 2 milioane de lei

Grupul Softbinator încheie 2024 cu o cifră de afaceri de 28,7 milioane de lei și un profit net de 2 milioane de lei

Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare AI/ML și marketing de produs), raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 28,7 milioane de lei în 2024. De asemenea, EBITDA s-a ridicat la 3,8 milioane de lei, o creștere de 476% față de pierderea din 2023, în timp ce profitul net a ajuns la 2 milioane de lei, un avans de 139% comparativ cu pierderea din anul precedent. Rezultatele financiare consolidate din 2024 ale Softbinator Technologies sunt prezentate conform standardelor IFRS.

Anul 2024 a fost unul reușit pentru grupul Softbinator, care s-a adaptat transformărilor din piața de tehnologie la nivel global. Din punct de vedere financiar, am înregistrat o EBITDA și un profit net semnificat peste valorile bugetate, confirmând succesul măsurilor de reducere a cheltuielilor și de maximizare a randamentului echipei, prin menținerea personalului cheie senior. Aceste măsuri, implementate pe fondul unei ușoare scăderi a cifrei de afaceri, au generat rezultate solide, reflectate de marja pozitivă a profitabilității, pe care ne propunem să continuăm să o creștem în următorii 2-3 ani. Un alt aspect important din 2024 a fost creșterea organică, susținută de schimbarea profilului clienților, care este complet diferit față de cel din urmă cu 2 ani. În același timp, strategia noastră de vânzări directe și-a demonstrat eficiența. Totodată, Softbinator este una dintre puținele companii din România construite special pentru a deservi companiile de tehnologie din SUA, iar pașii făcuți în această direcție ne întăresc poziția pe această piață și ne evidențiază tot mai clar în raport cu concurența”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.

În 2024, cifra de afaceri la nivelul grupului a înregistrat o scădere de 11%, ca urmare a contextului de piață actual din industria IT, dar și a ciclurilor de vânzare mai lungi specifice noului tip de client vizat de Softbinator. Aceste companii mature, care generează venituri stabile, au un lanț de achiziție mult mai complex comparativ cu cel al clienților mici, precum start-up-urile. În același timp, cheltuielile au scăzut cu 29%, un ritm accelerat comparativ cu veniturile, determinând înregistrarea unui rezultat net pozitiv.

Performanța companiei a depășit estimările incluse în Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2024. Nivelul EBITDA, situat la 3,8 milioane de lei, a fost cu 92% peste cel bugetat, de 2 milioane de lei. În plus, profitul net a fost cu 206% peste cel bugetat – 2 milioane de lei realizat, în comparație cu cel bugetat, de 663 de mii de lei.

Rezultatele din 2024 la nivel consolidat, în format IFRS, includ performanțele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], și Digital Tailors. Anul trecut, grupul a continuat integrarea companiilor care îl alcătuiesc, restrângând entitățile prin fuziuni, și optimizând costurile existente.

La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 20,6 milioane de lei, o majorare cu 6% față de 2023, EBITDA de 3,1 milioane de lei, un avans cu 263% comparativ cu anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,5 milioane de lei, o îmbunătățire cu 161% în comparație cu pierderea de 2,4 milioane de lei din 2023.

Identificarea oportunităților în acest mediu volatil reprezintă principala noastră preocupare pentru 2025. Vom continua extinderea pe piața americană, în special pe Coasta de Est a SUA, dar și în Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite. În paralel, ne vom orienta către America Latină pentru atragerea de talente care să se alinieze obiectivelor noastre de dezvoltare. Profesioniștii din această regiune, care depășesc 2 milioane de programatori, oferă un raport calitate-preț competitiv și beneficiază de avantajul unei diferențe mai reduse de fus orar față de SUA. De asemenea, ne propunem să concretizăm cel puțin o achiziție strategică pentru a ne accelera creșterea și a ne extinde capacitatea și expertiza actuale. Inteligența artificială rămâne pentru noi o prioritate, colaborând îndeaproape cu clienții pentru integrarea acestor tehnologii în procesele lor de dezvoltare, cu scopul de a îmbunătăți eficiența și de a crea soluții inovatoare pentru aceștia”, a adăugat Daniel Ilinca.

Conform Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru 2025 publicat de Softbinator, compania vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 31,5 milioane de lei, un avans cu 10% față de nivelul din 2024, o EBITDA de 4,3 milioane de lei, o majorare cu 12%, și un profit net de 2,9 milioane de lei, în creștere cu 41%. Pentru atingerea acestor obiective, grupul va intensifica activitatea din SUA, cu accent pe consolidarea echipei de vânzări și stabilirea de noi parteneriate, în special în Silicon Valley, New York și Florida. Totodată, Softbinator își propune să își extindă prezența globală prin parteneriate în Israel și Europa de Vest, în special Marea Britanie.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE.

____________________ 

Despre Softbinator Technologies

Softbinator Technologies este o companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare AI/ML și marketing de produs), utilizând tehnologii de ultimă oră (cutting-edge) și ajută companiile să lanseze produse performante și ușor scalabile, într-un timp mai scurt. Serviciile și produsele companiei sunt utilizate la nivel global, atât de startup-uri, IMM-uri, unicorni, cât și de clienți din Fortune 500 alături de care se construiesc echipe versatile, care respectă metodologia Agile. Profilul organizației este orientat spre dezvoltarea de produse, aceasta fiind apreciată pentru abilitatea de a livra rapid rezultate. Softbinator Technologies are în echipă aproximativ 50 de programatori și colaboratori în București și Timișoara, precum și în Cluj, Brașov, Constanța, Iași.  www.softbinator.com

Ultimele articole