European Business Angels Network și Cornerstone Communications lansează programul „CEE-Released” cu ocazia „EBAN EurInvest” desfăsurat la Parlamentul European de la Bruxelles

European Business Angels Network și Cornerstone Communications lansează programul „CEE-Released” cu ocazia „EBAN EurInvest” desfăsurat la Parlamentul European de la Bruxelles

European Business Angels Network (EBAN), European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage Market Players și Cornerstone Communications, agenție de relații cu investitorii cu prezență în Europa Centrală și de Est, anunță prima ediție a „CEE -Released”, un program unic pentru formare managerială, atingerea de standarde de calitate în relațiile cu investitorii și facilitarea accesului la capital, dedicat companiilor în stadiu incipient și de dezvoltare, din Europa Centrală și de Est.

Scopul proiectului CEE-Released, ce se urmărește a fi organizat anual în Europa Centrală și de Est, este de a căuta și de a expune, precum și de a pregăti cele mai bune companii cu sediul în Europa Centrală și de Est, care se încadrează la categoria startup-uri sau aflate în dezvoltare, din diferite sectoare ale economiei și care își desfășoară activitatea pe piețele locale sau internaționale.

CEE-Released va intensifica și înmulți șansele și oportunitățile pentru companiile participante în program de a-și dezvolta afacerile, a implementa strategii câștigătoare și a le deschide sau extinde accesul la finanțare. CEE-Released se va concentra pe facilitarea accesului companiilor la finanțare prin acțiuni, asigurată de investitori din piață, Fonduri de Private Equity, Fonduri VC (venture capital), business angels și HNWI (high net worth individuals), cât și finanțare prin obligațiuni, asigurată în special de fonduri ce investesc în obligațiuni private (private debt funds) și investitori individuali.

În prima etapă, procesul de selectare va fi lansat în anumite țări din Europa Centrală și de Est, unde EBAN este activă, printre care: Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Companiile care îndeplinesc criteriile programului vor fi invitate să participe la cea de-a doua fază, după ce vor fi selectate de consiliul internațional CEE-Released format din manageri, experți ai piețelor și analiști. Ceremonia de decernare a premiilor și încheierea primei etape a proiectului vor avea loc la Sofia, Bulgaria, în perioada 25-27 iunie, în cadrul Congresului anual EBAN.

În etapa a doua, companiile participante vor fi invitate să se alăture unui set de activități desfășurate cu scopul dezvoltării afacerii lor, conform obiectivelor programului. A doua etapă se va încheia în decembrie 2018.

European Business Angels Network și Cornerstone Communications sunt organizatorii, promotorii și coordonatorii prgramului CEE-Released. Organizarea acestuia este realizată cu sprijinul rețelelor locale de business angels asociate la EBAN din țările unde CEE-Released va fi implementat.

CEE-Released este un proiect pan-regional, realizat în cooperare cu burse de valori, investitori instituționali din piețe publice și private cât și furnizori de servicii pentru dezvoltarea afacerilor.

„Fiind lideri în Europa în domeniul investițiilor în companii aflate într-un stadiu incipient, vedem în conceptul CEE-Released, care urmează să fie dezvoltat într-una din zonele cu cea mai dinamică creștere a afacerilor din lume, o contribuție importantă la construirea ecosistemelor economice. Acesta este un proiect vizionar, care va aduce avantaje în domeniul dezvoltării afacerilor, bazate pe valori precum guvernanța corporativă, transparența financiară și accesul la capital” – a declarat Candace Johnson, președintele EBAN, investitor experimentat și antreprenor, cu ocazia prezentării oficiale a programului CEE-Released la Parlamentul European de la Bruxelles, din 22 februarie.

„CEE-Released va oferi companiilor din Europa Centrală și de Est o mai bună recunoaștere cât și expunere internațională la surse diversificate de capital, printr-un program amplu, concentrat exact pe ce pun accentul în ziua de astăzi investitorii: conformitate la standarde internaționale, transparența și managementul relațiilor cu investitorii, acționarii, clienții” – a spus Zuzanna Kurek, Co-fondator și Partener la Cornerstone Communications.

Detalii și actualizări privind prima ediție a CEE-Released vor fi disponibile pe paginile oficiale ale Cornerstone Communications și EBAN CEE: www.cornerstone-comm.eu, www.ebancee.org cât și pe profilurile de Facebook și LinkedIn ale Cornerstone Communications. Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să contactați Cornerstone Communications la: ir@cornerstone-comm.eu.

Ultimele articole