EBAN și Cornerstone Communications dezvăluie câștigătorii regionali ai editiei 2018 a programului CEE-Released

EBAN și Cornerstone Communications dezvăluie câștigătorii regionali ai editiei 2018 a programului CEE-Released
 • Finaliștii proiectului CEE-Released au fost anunțați oficial în cadrul Congresului Anual EBAN din Sofia, Bulgaria, care a avut loc în perioada 25-27 iunie 2018
 • Câștigătorul ediției din 2018 este Photon, start-up polonez care produce primul robot din lume care se dezvoltă împreună cu un copil și introduce copiii în lumea noilor tehnologii prin experiențe și experimente
 • Compania românească2Performantși compania Unispotter din Austria au ocupat, ex aequo, locul al doilea în proiect

În 27 iunie 2018, European Business Angels Network (EBAN) și Cornerstone Communications au anunțat oficial finaliștii programului CEE-Released la Congresul Anual EBAN ce a avut loc la Sofia. CEE-Released este primul program transfrontalier din Europa Centrală și de Est, organizat de EBAN și Cornerstone Communications, care oferă oportunitatea de a propulsa companiile într-un mediu internațional de business angels și alți investitori – fonduri de capital de risc, fonduri care sunt interesate de companii dinamice, inovatoare și cu un potențial mare creștere.

CEE-Released este un proiect pan-regional, realizat în cooperare cu burse de valori, investitori instituționali din piețe publice și private cât și furnizori de servicii pentru dezvoltarea afacerilor. Scopul proiectului CEE-Released, ce se urmărește a fi organizat anual în Europa Centrală și de Est, este de a căuta și de a expune, precum și de a pregăti cele mai bune companii cu sediul în Europa Centrală și de Est, care se încadrează la categoria startup-uri sau aflate în dezvoltare, din diferite sectoare ale economiei și care își desfășoară activitatea pe piețele locale sau internaționale.

Finaliștii ediției naționale ai programului CEE-Released din 2018, care s-au calificat pentru finala regională, au fost:

 1. Unispotter, Austria
 2. Appzio, Bulgaria
 3. Fractory, Estonia
 4. Monetizr, Latvia
 5. MonitorCR, Poland
 6. PerfectDashboard, Poland
 7. Photon, Poland
 8. Carbon, Romania
 9. 2Performant, Romania
 10. GoOpti, Slovenia

Fiecare dintre antreprenori a avut ocazia unică de a susține un pitch despre compania sa în fața a sute de business angels, investitori, reprezentanți ai burselor regionale, potențiali parteneri și clienți. Calitatea pitch-ului și viabilitatea modelului de afaceri au fost folosite de membrii juriului pentru a selecta câștigătorul ediției din 2018 a CEE-Released.

Juriul a fost alcătuit din următorii membri: Ivan Takev, Director General Bulgarian Stock Exchange, István Máté-Tóth, Director Adjunct Budapest Stock Exchange și Robert Lugowski, Partener CobinAngels.

Photon a fost votat câștigătorul ediției din 2018 a CEE-Released. Photon este un start-up polonez care produce primul robot din lume care se dezvoltă împreună cu un copil și introduce copiii în lumea noilor tehnologii prin experiențe și experimente.

Compania românească 2Performantși compania Unispotterdin Austria au ocupat, ex aequo, locul al doilea în proiect.

Platforma 2Performant este un ecosistem ce pune în legătură specialiștii de marketing online, web developeri, publisheri și bloggeri cu magazine online și branduri în baza unui model de cost pe vânzare. Unispotter, pe de altă parte, este o aplicație care ajută utilizatorii să găsească programul și universitatea perfectă pentru ei și îi ajută în procesul de aplicare, gratuit.

„Proiectul CEE-Released a pus accentul pe cele mai bune start-up-uri și scale-ups din regiune. Suntem multumiți de calitatea companiilor participante și de inspirația și inovația pe care le-au adus la Congresul Anual EBAN. Așteptăm cu nerăbdare să le avem în cadrul rețelei noastre, ajutându-i să obțină expunere internațională și acces la capitalul atât de necesar”, a declarat Candace Johnson, Președinte EBAN.

“Uitându-ne la companiile care au participat la CEE-Released, precum și la cele care au fost prezente săptămâna trecută la Sofia, ne simțim mândri, deoarece vedem dovezi concrete despre faptul că regiunea Europei Centrale și de Est este un teritoriu robust de investiții, cu potențial mare de creștere pe scena companiilor de tip start-up și scale-up. Interesul generat de acest proiect ne arată că am creat cu adevărat o punte între Europa de Est și rețelele globale de investitori, business angels și chiar media” a declarat Zuzanna Kurek Partener la Cornerstone Communications.

European Business Angels Network (EBAN) și Cornerstone Communications au fost organizatorii, promotorii și coordonatorii programului CEE-Released. Organizarea programului a fost realizată cu sprijinul rețelelor locale de business angels asociate la EBAN din țările unde CEE-Released a fost implementat.

Ultimele articole