Dendrio vinde divizia Autodesk către Graphein pentru 2,2 milioane de lei

Dendrio vinde divizia Autodesk către Graphein pentru 2,2 milioane de lei

București 1 octombrie 2021 – Dendrio Solutions, integrator IT&C, care face parte din Bittnet Group, anunță vânzarea diviziei sale de business Autodesk către Graphein, o companie antreprenorială românească specializată în proiecte de topografie inginerească, pentru 2,2 milioane de lei. Tranzacția prevede transferul către Graphein a tuturor activităților legate de relația cu vânzătorul american de tehnologie Autodesk, a contractelor în curs cu clienții, a certificărilor relevante, inclusiv a statutului Autodesk de Gold Partner, precum și a transferul de cunoștințe.

Suntem încântați de finalizarea tranzacției cu Graphein și le mulțumim lui Eugen Ursu și Andrei Șueran pentru încredere. Suntem convinși că clienții Autodesk ai Dendrio vor fi pe mâini bune de acum înainte. De la achiziționarea Gecad în 2017, care a servit drept fundație pentru ceea ce Dendrio reprezintă astăzi, am avut o viziune clară pentru divizia noastră de IT&C. Obiectivul a fost întotdeauna să dezvoltăm liniile de business cloud și securitate, pe care le-am considerat activități de bază, în timp ce divizia Autodesk a fost mereu secundară deoarece nu am avut niciodată specializare în inginerie și construcții. Ne bucurăm, așadar, că Graphein va prelua activitatea Autodesk, oferindu-le clienților noștri mai multe soluții complementare de care vor putea beneficia pe termen lung. Pe de altăparte, pentru acționarii noștri, această tranzacție marchează o rentabilitate semnificativă a investiției, având în vedere că, în 2017, Bittnet a plătit 2,2 milioane de lei pentru Gecad, iar patru ani mai târziu, vindem o divizie secundară pentru aceeași sumă”, a declarat Cristian Herghelegiu, CEO al Dendrio Solutions.

Valoarea tranzacției dintre Graphein și Dendrio se ridică la 2,2 milioane de lei, sumă care va fi plătită către Dendrio în numerar în patru tranșe între 2021 și  2023. Capitalul obținut în urma acestei tranzacții va fi reinvestit în dezvoltarea liniilor strategice de business ale Dendrio – cloud și securitate și în potențiale viitoare tranzacții de M&A în aceste domenii.

Astfel, Graphein, un business de topografie şi scanare 3D pentru proiecte de clădiri și infrastructură publică, se dezvoltă prin investiții și achiziții ca strategie de creștere în domeniul construcțiilor, cu scopul de a deveni cel mai puternic integrator de servicii și produse pentru digitalizarea spațiului construit din România.

Obiectivul principal al extinderii prin fuziuni și achiziții este să devenim un integrator de servicii și produse care să faciliteze digitalizarea construcțiilor din România. Mai departe, urmărim să achiziționăm companii din domeniul Proptech care reușesc săinoveze în modul în care oamenii închiriază, cumpără, vând sau gestionează o proprietate. De asemenea, ne vom dezvolta rețeaua de francize și intenționăm să atragem o finanțare pentru dezvoltare națională, internaționalizare și pentru consolidarea echipei noastre”, a declarat Eugen Ursu, CEO și co-fondator al Graphein.

Autodesk, Inc. este o companie multinațională americană de software care realizează produse și servicii software în domenii precum, arhitectură, inginerie, construcții, producție, mass-media, educație și divertisment. Produsul principal al Autodesk utilizat în România este AutoCAD, o aplicație software comercială de proiectare și redactare asistată de calculator. Dendrio a fost partenerul autorizat al Autodesk în România, deținând statutul de Gold Partner. În 2020, cifra de afaceri generată de divizia Autodesk s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de lei, din totalul de 87 milioane de lei venituri generate de Dendrio la nivel individual.

Graphein este o companie antreprenorială românească fondată în 2014 de Eugen Ursu și Andrei Șueran. Compania este specializată în proiecte de topografie inginerească, asistență topografică pentru infrastructură, cadastru și intabulare, scanare 3D, măsurători BOMA și urmărirea comportamentului clădirilor în timp.

###

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Despre Dendrio

Dendrio reprezintă reuniunea a trei companii cunoscute pe piața din România: Bittnet, Gecad Net și Crescendo. Dendrio a moștenit valorile, competențele, portofoliile și echipele unora dintre cei mai cunoscuți integratori de pe piața IT din România și dezvoltă mai departe business-ul de integrare din poziția de Secured Hybrid Multi-Cloud Integrator. Dendrio face parte din Bittnet Group, un grup de companii listat la Bursa de Valori București din 2015, sub simbolul BNET.

 

Ultimele articole