Dendrio Solutions semnează un parteneriat cu Agista și se pregătește să devină companie publică

Dendrio Solutions semnează un parteneriat cu Agista și se pregătește să devină companie publică

Bittnet (BNET), Grup de companii IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță semnarea unei tranzacții cu privire la intrarea în acționariatul Dendrio Solutions a Agista, fond de investiții alternative în curs de autorizare, parte a Impetum Group. Tranzacția vizează vânzarea de către Bittnet Group a aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei.

Odată cu intrarea Agista în acționariatul Dendrio, compania pornește drumul spre listarea pe piața de capital. Avem în vedere mai multe opțiuni în această direcție, printre care realizarea unui plasament privat sau listarea printr-o ofertă publică inițială la BVB. De asemenea, analizăm și posibilitatea fuzionării cu o companie listată pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare dintr-o țară membră a Uniunii Europene. Având în vedere valoarea tranzacției, odată cu finalizarea acesteia, evaluarea inițială de piață a Dendrio Solutions va fi de 62,5 milioane de lei. Ne bucurăm că în acest proces de dezvoltare accelerată a Dendrio vom avea alături de noi un partener cu o viziune clară asupra potențialului de creștere al companiei. Obiectivul principal este ca împreună să transformăm Dendrio într-unul dintre cei mai importanți integratori multicloud din Europa Centrală și de Est,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Dendrio Solutions reunește activitățile de integrare IT&C provenite de la Bittnet, Gecad Net și Crescendo International și face parte din pilonul de Infrastructură și Cloud al Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group. Compania este singurul integrator multicloud din România, partener certificat la cel mai înalt nivel de către vendorii mari de tehnologie, printre care Cisco, Microsoft, Google, Amazon Web Service și furnizează servicii ce vizează implementarea de infrastructuri IT complexe, securitate cibernetică, servicii de tip managed, aplicații pentru mediul de afaceri și aplicații software și de inteligență artificială.

Piața IT&C din România, dincolo de faptul că este un sector extrem de dinamic și cu un imens potențial de dezvoltare, asigură nevoi tot mai importante pentru un număr tot mai mare de oameni. Dacă acum 20 de ani serviciile IT&C erau un lux, acum ele au devenit, în opinia mea, dintre acele nevoi care sunt aproape în baza piramidei lui Maslow. Agista caută să susțină prin capital și know-how acele companii ale căror produse sunt sau devin esențiale pentru societate. Astfel, parteneriatul cu Dendrio este unul valoros, ce ne dă ocazia să punem în practica misiunea Agista, să accelerăm parcursul companiei către piața de capital”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

În 2021, Dendrio Solutions a realizat o cifră de afaceri de 87 de milioane de lei și un profit operațional de 5,41 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2022, compania a înregistrat venituri de 28,5 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 60% față de T1 2021. Marja brută a crescut cu 61% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul ponderii crescute a serviciilor cu valoare adăugată mare în veniturile diviziei. Acest lucru a condus la creșterea cu 133% a profitului operațional, până la valoarea de 0,66 milioane de lei.

În primele trei luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investițiile în TopTech și 2Net Computer, două companii ce urmează să fie integrate operațional în Dendrio Solutions, odată cu obținerea autorizării din partea Consiliului Concurenței. Astfel, Dendrio devine un integrator cu o capacitate de generare de venituri de peste 200 milioane de lei anual și care a demonstrat de-a lungul timpului că poate susține pe termen mediu un ritm de creștere de peste 20% pe an.

Lansat recent, Agista este primul fond de investiții în curs de autorizare din România, axat pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Fondul finanțează și susține IMM-urile locale în dezvoltarea accelerată a acestora prin intermediul pieței de capital. Agista țintește investiții de tipul PRE-IPO, plasamente private, companii aflate în stadiul de IPO sau chiar în acțiunile companiilor deja listate și cu potențial ridicat de creștere.

____________________

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Despre Agista

Agista este primul fond de investiții românesc în curs de autorizare care accelerează IMM-urile locale, dedicat pieței AeRO,prin instrumentele pieței de capital. Agista este un brand Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 4 brand-uri: CITR, liderul pieței de insolvență din România cu 20 de ani de experiență în management de criză, ROCA Investments, private equity care urmărește consolidarea și scalarea IMM-urilor, ROCA X, venture capital destinat start-up-urilor disruptive din piața de tehnologie și, Agista, fond de investiții în curs de autorizare care scalează IMM-urile locale prin piața de capital. Impetum Group reprezintă un ecosistem antreprenorial românesc care pune laolaltă capital, management și resurse. Agista Investments este în curs de autorizare de către ASF drept fond de investiții alternative, de tip închis, cu capital privat, destinat investitorilor profesionali.

Ultimele articole