Dendrio și KFactory, parteneriat cu ProCredit Bank pentru digitalizarea fabricilor românești

Dendrio și KFactory, parteneriat cu ProCredit Bank pentru digitalizarea fabricilor românești

București, 3 martie 2021 – Două companii antreprenoriale românești – Dendrio, specializată în integrarea soluțiilor IT&C și KFactory, start-up specializat în automatizarea practicilor tradiționale de producție și industriale, își unesc forțele cu ProCredit Bank pentru a digitaliza fabricile din România. Cele trei entități au lansat un „Calculator ROI de digitalizare”, prin intermediul căruia companiile ce dețin fabrici pot calcula câți bani pot economisi prin digitalizare, iar ulterior au posibilitatea de a accesa un Credit de Investiții în Digitalizare pentru IMM-uri oferit de ProCredit Bank pentru a se finanța.

În decursul anului trecut am primit de la clienți multiple solicitări de finanțare a proiectelor de digitalizare. Prin acest parteneriat, dorim să le oferim acestora soluții complete de digitalizare a fabricilor, inclusiv soluții de finanțare a proiectelor prin ProCredit Bank. În acest sens, ne propunem să accelerăm procesul de decizie și implementare în condițiile în care bugetele de investiții de tip CAPEX au fost diminuate de criza curentă,” a declarat Vlad Cazan, cofondator KFactory.

Soluția KFactory Core vizează în mod deosebit fabricile deoarece le ajută la creșterea performanței producției (OEE – Overall Equipment Effectiveness) cu până la 25%. Această soluție poate fi implementată în câteva săptămâni și poate fi integrată cu diferite tipuri de echipamente, noi și vechi, de la diferiți producători. Totodată analizează evenimentele surprinse într-o perioadă mai lungă, prin furnizarea de informații și răspunsuri nu numai la ce s-a întâmplat ci de ce s-a întâmplat ceva. De asemenea, KFactory Core trimite periodic rapoarte și analize tuturor managerilor operaționali. Prin urmare, soluția oferă până la 80% mai multă precizie asupra deciziilor operaționale legate de producție și acordă cu până la 95% mai mult timp pentru alte activități din cadrul fabricii, echipelor de colectare și procesare a datelor.

Bazat pe experiența și rezultatele obținute cu clienții actuali, o fabrică de nivel mediu care operează cel puțin 20 de utilaje în trei schimburi poate obține o valoare adăugată de cel puțin 1 milion de lei ca beneficiu direct din creșterea performanței și a productivității cu aproximativ 10%. Prin implementarea și utilizarea soluției KFactory companiile vor produce mai mult cu aceleași resurse. Orice companie își poate calcula rentabilitatea investiției în digitalizarea fabricii folosind „Calculatorul ROI de digitalizare”, disponibil la: https://www.dendrio.com/solutii-de-digitalizare-pentru-fabrici/.

În contextul pandemiei de COVID-19, multe bugete de investiții, în special cele ale companiilor antreprenoriale locale, au fost reduse. Avantajul cheie al parteneriatului dintre Dendrio, KFactory și ProCredit Bank îl reprezintă faptul că oferă companiilor oportunitatea de a începe procesul de digitalizare fără nicio investiție inițială și fără a fi nevoie să prezinte garanții băncii. Investiția poate fi achitată în rate într-o perioadă de până la cinci ani. În acest fel, companiile implementează soluțiile și apoi plătesc ratele folosind economiile lunare pe care le obțin în urma procesului de digitalizare. În plus, ProCredit Bank oferă o linie de credit flexibilă, disponibilă și pentru investiții suplimentare sau capital de lucru.

Înțelegem cât de importante sunt investițiile în soluții de digitalizare. Susținem deja de mult timp inițiativele de dezvoltare ale IMM-urilor din România prin programe proprii de finanțare sau programe europene, fără să solicităm garanții din partea clientului. Prin parteneriatul cu Dendrio și Kfactory ne dorim să extindem sprijinul oferit producătorilor din România. Astfel, am creat Creditul de Investiții în Digitalizare pentru IMM-uri, un produs ce răspunde nevoii de automatizare a producției,” a declarat Mariana Petkova – General Manager ProCredit Bank.

În echipa Dendrio credem că tehnologia poate transforma radical, în bine, viața unei companii. Ne dorim să ajutăm toate companiile cu ADN antreprenorial și care simt că tehnologia poate fi un factor cheie de succes, să accelereze procesul de digitalizare cât mai mult și cât mai repede posibil. Tocmai de aceea, punem la dispoziția clienților noștri un pachet unic de tehnologie, educație și artizani digitali, alături de partenerii noștri de la KFactory și ProCredit Bank,” a spus Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio.

###

Despre KFactory

KFactory este primul startup Industry 4.0 finanțat din Romania, care inovează industria producătoare și optimizează un proces de bază specific în toate sectoarele – managementul performanței liniei de producție – cea mai importantă problemă pentru directorii executivi din industria producătoare. KFactory integrează noile tehnologii, cum ar fi IIoT și Machine Learning în procesul de fabricație, transformând un proces clasic într-unul nou, în care echipamentele industriale, comenzile, operatorii și echipele de suport sunt actori într-un proces digital bine orchestrat, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS). Platforma monitorizează și învață felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile și echipele de suport se comportă și interacționează în timpul procesului de producție, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces și să poată lua decizii rapide și informate. KFactory are prezență teritorială atât în România cât și internațională, în Portugalia, în strategia de dezvoltare pe termen scurt avându-se în vedere creșterea prezenței internaționale prin deschiderea unor noi puncte de lucru în Spania, Franța și Germania. 

Despre ProCredit Bank

ProCredit Bank este singura bancă germană, comercială, orientată spre dezvoltare din România și operează pe această piață de mai bine de 19 ani, fiind un partener bancar de încredere. Serviciile oferite se adresează în principal întreprinderilor mici și mijlocii, dar și persoanelor fizice care preferă să își desfășoare activitățile bancare prin intermediul canalelor digitale. Întreaga activitate are la bază câteva principii simple: transparență în comunicarea cu clienții, promovarea investițiilor durabile în defavoarea creditelor de consum, minimizarea amprentei de carbon a instituției și furnizarea de servicii bazate pe înțelegerea situației fiecărui client și o analiză financiară solidă.

Despre Dendrio

Dendrio reprezintă reuniunea a trei companii cunoscute pe piața din România: Bittnet, Gecad Net și Crescendo. Dendrio a moștenit valorile, competențele, portofoliile și echipele unora dintre cei mai cunoscuți integratori de pe piața IT din România și dezvoltă mai departe business-ul de integrare din poziția de Secured Hybrid Multi-Cloud Integrator. Dendrio face parte din Bittnet Group, un grup de companii listat la Bursa de Valori București din 2015, sub simbolul BNET.

Ultimele articole