Cronos Med numește un Advisory Board format din experți de renume în domeniul medical

Cronos Med numește un Advisory Board format din experți de renume în domeniul medical

Cronos Med, lider în piața de medicină estetică din România, împreună cu fondul de private equity, Morphosis Capital, anunță formarea unui Advisory Board compus din trei executivi de top din domeniul medical – Olivier Hoëppe, Business Acceleration Director în cadrul unei companii internaționale de top, Ognjen Bagatin, fondator și CEO al Policlinica Sinteza din Croația și Dr. Ionuț Leahu, fondatorul rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Medicină estetică de talie mondială. Este ceea ce mi-am dorit și am realizat în ultimii 30 de ani în cadrul clinicilor și spitalului Cronos Med. Parteneriatul cu Morphosis Capital este unul valoros, unic și a venit la momentul potrivit, când aveam nevoie nu doar de unul și de mai mulți piloni pentru dezvoltarea și extinderea Cronos Med în alte orașe din România și, de ce nu, din străinătate. Având alături de noi experiența și viziunea membrilor boardului consultativ, sunt convins că putem oferi mai multor pacienți soluțiile noastre medicale avansate și o experiență la cele mai înalte standarde. Pacienții sunt beneficiarii strategiilor de afaceri pe care le dezvoltăm împreună,” a declarat dr. Constantin Stan.

Olivier Hoëppe este cetățean francez cu 25 de ani de experiență în dezvoltarea de branduri selective în domeniul sănătății consumatorilor. Olivier și-a început cariera în domeniul financiar înainte de a ocupa o poziție de director general în divizia dermatologică-cosmetică a L’Oréal în opt țări diferite, printre care și România. Olivier este în prezent, Business Acceleration Director în cadrul unei companii internaționale de top.

Ognjen Bagatin este fondator și CEO al Policlinicii Sinteza specializată în otorinolaringologie, chirurgie estetică și medicină, ginecologie și logopedie și cofondator al clinicii Bagatin, o clinică privată de chirurgie estetică, stomatologie, dermatologie și cosmetologie, precum și co-proprietar al platformei media pentru antreprenori, Poduzetnik. Ognjen Bagatin a absolvit un program de MBA la Cotrugli Business School și și-a început cariera în Pastor Group, unde de-a lungul timpului a ocupat diverse poziții de conducere în diviziile grupului.

Dr. Ionuț Leahu este fondatorul rețelei de Clinicile Dentare Dr. Leahu, cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie, cu 17 clinici situate în 13 orașe din România. În cadrul fiecărei unități funcționează mai multe cabinete stomatologice și este integrat cel puțin un centru digital de radiologie dentară. Totodată, pacienții rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu au acces la personal cu înaltă calificare format din 567 de profesioniști, la sfârșitul anului 2021.

Rolul unui Advisory Board este unul fundamental pentru companiile care au în vedere creșterea afacerilor la nivel național sau extinderea acestora la nivel internațional. Un astfel de board sprijină organizațiile și antreprenorii să privească lucrurile din perspective diferite datorită experienței diversificate a membrilor. Suntem încântați că Olivier, Ognjen și Ionuț s-au alăturat Cronos Med, o companie deschizătoare de drumuri în domeniul chirurgiei estetice și plastice din România, condusă de un lider al acestei industrii la nivel global, Dr. Constantin Stan. Obiectivul nostru comun este de a continua procesul de dezvoltare al Grupului Cronos Med în vederea consolidării poziției de lider incontestabil în medicina estetică din România,” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.

Cronos Med a fost fondat în 1991 la Bacău de către reputatul chirurg Constantin Stan, care are peste 30 de ani de experiență în chirurgia estetică și plastică. În prezent, compania operează o rețea de centre medicale premium, specializate în medicina estetică și plastică, fiind una dintre cele mai extinse și moderne din România. Cronos Med deține la București și la Bacău trei clinici și un spital. Grupul reprezintă cea mai mare rețea de clinici de estetică medicală din România. În 2021, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 5,98 milioane de euro, cu 38% în plus comparativ cu anul precedent.

Clinicile Cronos Med acoperă un spectru larg de tratamente estetice: chirurgie estetică, plastică și reconstructivă și tratamente estetice minim invazive. Clinica medicală cuprinde următoarele specialități: chirurgie, dermatologie, ginecologie, oftalmologie, ORL, nutriție-diabetologie, psihologie.

În noiembrie 2021, Morphosis Capital a anunțat investiția în Cronos Med. În prezent, pe lângă Cronos Med, fondul de private equity mai deține participații în DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI și Stay Fit Gym.

____________________

Despre Cronos Med

Cronos Med este de peste trei decenii lider în piața de medicină estetică din România și operează în prezent trei clinici și un spital. Fie că este vorba de specialități precum Chirurgie Estetică, ORL, Chirurgie Generală, Chirurgie Oculo-Plastică, sau Dermatologie, Obstetrică și Ginecologie sau Nutriție, specialiștii Cronos Med abordează sănătatea și frumusețea în mod integrativ, cu atenție deosebită la nevoile pacienților, personalizând până în cel mai mic detaliu fiecare plan de intervenție.

Despre Morphosis Capital

Morphosis Capital este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu, fondul își propune să contribuie la dezvoltarea și transformarea IMM-urilor românești. Fondul European de Investiții (FEI), principala platformă de finanțare pentru IMM-urile europene, cofinanțat prin Programul Operațional Regional este investitorul principal al Morphosis Capital alături de cofinanțatori precum Banca Transilvania, antreprenorii internaționali și locali, precum și fondatorii înșiși. Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum bunuri de larg consum (FMCG), servicii medicale, tehnologie și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro. Portofoliul Morphosis Capital include DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI, Cronos Med și Stay Fit Gym.

Ultimele articole