Relația cu Investitorii

Sunt puțini emitenții români care realizează impactul semnificativ pe care ofițerii de relații cu investitorii (IRO) și activitatea lor îl pot avea în creșterea și dezvoltarea companiei. În multe companii rolul de IRO este preluat de alți profesioniști – CFO, contabil sau PR Manager.

În timp ce nevoile fiecărei companii diferă, este important de avut în vedere că o strategie bine implementată a relației cu investitorii poate avea un impact însemnat asupra evaluării companiei. IR reprezintă mai mult decât o extindere a serviciilor de PR sau de marketing, deoarece, pe de o parte, contribuie la conștientizarea și înțelegerea poveștii companiei (equity story) în rândul comunității de investitori, iar pe de altă parte, facilitează accesul la capital nou, îmbunătățirea lichidității și, drept urmare, la o evaluare corectă. Motiv pentru care este esențial ca orice emitent să considere relația cu investitorii drept o activitate autonomă, care are o importanță fundamentală pentru managementul companiei, consiliul de administrație, precum și pentru acționari.


Dacă nu aveți un IRO

Pentru companiile care nu au un IRO dedicat, preluăm responsabilitățile de IR zilnice – întâlniri și abordarea investitorilor instituționali, întocmirea de raportări și comunicări specifice unei companii listate (raportări periodice, rapoarte curente), organizarea de teleconferințe trimestriale pentru analiști financiari și preluarea oricăror solicitări de IR. Totul se desfășoară în conformitate cu o strategie de IR adaptată în mod specific nevoilor companiei dumneavoastră.

Dacă aveți un IRO

Pentru companiile care au profesioniști IR în cadrul organizației lor dar care doresc să îmbunătățească calitatea  acestei activități și nu dispun intern de aceste mijloace, oferim servicii de consultanță la cerere sau periodice, cum ar fi elaborarea de website-uri, raportare, audit pentru Guvernanță Corporativă și analiză comparativă (benchmarking), toate oferite împreună cu sugestii de implementare rapidă. Organizăm  sesiuni de training privind relația cu investitorii și cu mass-media, precum și organizarea de evenimente personalizate unde potențialii investitori și reprezentanții mass-media vă pot cunoaște mai bine afacerea.

Dacă aveți o echipă de IR

Pentru companiile cu o strategie de IR bine stabilită, oferim studii despre percepția investitorilor locali / internaționali, individuali sau instituționali, îmbunătățirea vizibilității în rândul investitorilor internaționali, dezvoltarea de instrumente moderne de acces, cum ar fi Aplicații de IR pentru mobil, website-uri dedicate, serviciu de chat online cu investitori, precum și recomandări privind aderarea la tendințele actuale de IR (raportarea ESG, raportarea nefinanciară etc.). De asemenea, efectuăm IR health checks și oferim analize comparative atât pentru jucătorii din industria locală, cât și pentru cei din industria străină.


Pachete

Pachete personalizate care pot fi folosite pentru îmbunătățirea sistematică a comunicării cu investitorii și structurarea activității de IR din cadrul companiei dumneavoastră. În funcție de stadiul în care se află compania dumneavoastră, vă vom recomanda pachetul care se potrivește cel mai bine nevoilor companiei.


Full IR Compliance

Asigurarea conformității cu toate normele aplicabile, precum și cu cele mai bune practici internaționale, atât în limba engleză cât și în limba română.

Local IR Leader

Îmbunătățirea vizibilității în rândul investitorii instituționali locali, investitorii individuali și mass-media.

All-Star IR

Stabilirea de noi canale de comunicare, îmbunătățirea vizibilității internaționale și respectarea celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă și ESG.

Vrei să afli mai multe?


Pentru mai multe informații și detalii despre pachete, precum și despre serviciile Cornerstone Shareholder Communications, vă rugăm să ne contactați la adresa:

office@cornerstone-comm.ro

Contactează-ne

Dacă sunteți interesați de serviciile noastre, ne puteți contacta la adresa de email: office@cornerstone-comm.ro sau la numărul de telefon: +40 31 22 533 73.

Sediul nostru: Globalworth Tower, etaj 19, Strada Barbu Văcărescu 201, Bucuresti 020276.

Urmărește-ne pe social media

Abonați-vă la noutăți, știri și studiile noastre: