CEE-released, o initiativă de anvergură realizată cu antreprenori din regiunea CEE, intră în faza fundamentală de nominalizări

CEE-released, o initiativă de anvergură realizată cu antreprenori din regiunea CEE, intră în faza fundamentală de nominalizări

EBAN și Cornerstone Communications împreună cu partenerii anunță că, începând cu data de 18 aprilie 2018, s-a deschis perioada pentru depunerea aplicațiilor și a nominalizărilor pentru cele mai bune companii early-stage, scale-up și growth din țările Europei Centrale și de Este unde se desfășoară programul: Albania, Austria, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Între 18 aprilie și 18 mai, antreprenorii din Europa Centrală și de Est sunt invitați să-și depună aplicațiile prin intermediul website-ului oficial al proiectului: www.cee-released.com. Conform regulilor programului CEE-Released, companiile pot depune aplicații în numele lor, pot fi nominalizate de o terță parte sau de comitetele de nominalizare înființate în țările respective.

Nominalizarea reprezintă șansa unei companii nominalizate să fie selectată pe plan local, ca urmare a etapei următoare, printre cei 15 finaliști care reprezintă țara lor. De asemenea, va avea șansa de a deveni una dintre cele 15 companii de prestigiu, „reprezentând” întreaga regiune în cadrul primei etape a programului care se va încheia în iunie. 

Începând din acest moment, CEE-Released este disponibil pe website-ul oficial al progamului: www.cee-released.com care reprezintă și un instrument important în etapa actuală de transmitere a nominalizărilor. Prin intermediul formularului disponibil pe www.cee-released.com orice parte interesată poate nominaliza o companie.

 

Despre CEE-Released

CEE-Released este primul program transfrontalier din Europa Centrală și de Est care va oferi companiilor early-stage, scale-up și growth programe de mentorat oferite de business angels recunoscuți și experți din piață precum și oportunități de acces la capital. Programul este organizat de EBAN și Cornerstone Communications, agenție de relații cu investitorii cu prezență în Europa Centrală și de Est, amplificator de valoare și «internationalizer» regional.

Scopul proiectului CEE-Released, ce se urmărește a fi organizat anual în Europa Centrală și de Est, este de a căuta și de a expune, precum și de a pregăti cele mai bune companii cu sediul în Europa Centrală și de Est, care se încadrează la categoria early-stage sau aflate în dezvoltare, din diferite sectoare ale economiei și care își desfășoară activitatea pe piețele locale sau internaționale.

CEE-Released va intensifica și înmulți șansele și oportunitățile pentru companiile participante în program de a-și dezvolta afacerile, a implementa strategii câștigătoare și a le deschide sau extinde accesul la finanțare. CEE-Released se va concentra pe facilitarea accesului companiilor la finanțare prin acțiuni, asigurată de investitori din piață, Fonduri de Private Equity, Fonduri VC (venture capital), business angels și HNWI (high net worth individuals), cât și finanțare prin obligațiuni, asigurată în special de fonduri ce investesc în obligațiuni private (private debt funds) și investitori individuali.

European Business Angels Network și Cornerstone Communications sunt organizatorii, promotorii și coordonatorii proramului CEE-Released. Organizarea acestuia este realizată cu sprijinul rețelelor locale de business angels asociate la EBAN din țările unde CEE-Released va fi implementat.

Participarea în acest program este gratuită și voluntară. Companiile nominalizate de terți vor fi contactate pentru a li se cere acordul pentru a fi luate în considerare în cadrul programului. Mai multe informații despre program puteți găsi pe website-ul oficial: www.cee-released.com.

 

Despre EBAN:

EBAN este reprezentantul pan-european pentru comunitatea investitorilor în companii aflate în stadii incipiente, reunind 197 de organizații membre din 59 de țări din întreaga lume. Înființată în 1999 de un grup de investitori pionieri în Europa, în colaborare cu Comisia Europeană și EURADA, EBAN reprezintă un sector ce investeste estimativi 9,9 miliarde de euro pe an și care joacă un rol vital în viitorul Europei, în special în finanțarea IMM-urilor. EBAN susține creșterea economică a Europei prin crearea de bogăție și locuri de muncă.


Website: 
http://www.eban.org
Contact: 
info@eban.org

Ultimele articole