Bittnet Training lansează CTRL+N, proiect de reconversie profesională cu obiectivul de a ajuta 25.000 de români să înceapă o carieră în IT

Bittnet Training lansează CTRL+N, proiect de reconversie profesională cu obiectivul de a ajuta 25.000 de români să înceapă o carieră în IT

Bittnet Training lansează CTRL+N, proiect de reconversie profesională cu obiectivul de a ajuta 25.000 de români să înceapă o carieră în IT

București, 26 octombrie 2020 – Bittnet Training lansează CTRL+N, un proiect național de reconversie profesională pentru adulții care își doresc să înceapă o carieră nouă în IT. Până la sfârșitul anului 2025, Bittnet își propune să ajute 25.000 de români să selecteze comanda „Control + New” și să înceapă un nou parcurs profesional, orientându-se către domeniul IT. Cursurile vor începe pe 1 decembrie 2020.

„Potrivit experților, aproximativ 40% dintre locurile de muncă existente vor dispărea până în 2030 din cauza digitalizării. În același timp, Comisia Europeană estimează că deficitul specialiștilor în IT din Europa va ajunge până la 900.000 de persoane până la sfârșitul acestui an. Cifrele sunt clare: în viețile și profesiile noastre va exista din ce în ce mai multă tehnologie. Obiectivul nostru este să dezvoltăm abilitățile digitale ale compatrioților noștri și pentru asta invităm atât antreprenori cât și multinaționale să ni se alăture în acest demers. Împreună avem oportunitatea de a face din educația digitală a României o prioritate națională”, a declarat Dan Berteanu, CEO al Bittnet Training și VP of Education pentru Bittnet Group.

Conform ediției din 2020 a Digital Economy and Society Index, aproape o cincime din români nu au folosit niciodată internetul. În plus, mai puțin de o treime (31%) au competențe digitale de bază minime, comparativ cu media UE de 58%. Doar 10% dintre români au abilități digitale peste medie, comparativ cu 33% dintre europeni, plasând România pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Specialiștii români în IT reprezintă o proporție mult mai mică a forței de muncă comparativ cu totalul din ​​UE – 2,2% față de media UE de 3,9%.

Cursurile de reconversie profesională oferite de Bittnet în cadrul proiectului CTRL+N au fost dezvoltate pe baza competențelor necesare din cele mai căutate 28 de job-uri din industria IT, din arii precum dezvoltare de software, administrare hardware, cloud, managementul proiectelor și securitate cibernetica. Pregătirea este riguroasă și include acces la materiale de studiu în format video în limba română, teste intermediare prin care cursanții își pot evalua progresul, activități practice, întâlniri periodice cu traineri și specialiști IT și apartenența la comunitatea proiectului pentru susținerea procesului de învățare continuă. Astfel, angajații deja activi în alte domenii vor putea face tranziția către un nou loc de muncă în domeniul IT prin asimilarea de noi cunoștințe și abilități, în propriul ritm de învățare.

Costul cursurilor de reconversie oferite de Bittnet în cadrul inițiativei CTRL+N este de 899 lei dar până la 1 decembrie 2020, cursanții le pot achiziționa la un preț special de 799 lei. În funcție de curs, acesta poate dura între 11 și 22 de săptămâni dar perioada poate fi scurtată sau prelungită, în linie cu ritmul de învățare al fiecărui cursant. Clasele se vor desfășura integral online, cursanții având libertatea de a se conecta și parcurge lecțiile din orice loc din lume, printr-o simplă conexiune la internet. După promovarea examenului final, cursanții vor primi o diplomă din partea Bittnet și vor fi recomandați în mod activ companiilor partenere ale grupului Bittnet pentru oportunități de angajare.

Bittnet, împreună cu partenerii, vor oferi, de asemenea, burse cursanților aflați în șomaj din cauza pandemiei de COVID-19, celor care nu au competențe digitale sau persoanelor care au un venit mai mic decât venitul mediu pe economie. Bursele vor acoperi toate costurile unui program de studiu pentru un cursant. Informații despre companiile care finanțează programul de burse pentru cursanți vor fi anunțate în curând iar formularul de cerere pentru studenții interesați să primească bursă va fi disponibil începând cu 1 decembrie 2020, la acest link.

Bittnet este lider pe piața de training IT din România. De la lansarea sa în 2007, Bittnet a ajutat peste 20.000  profesioniști IT să dobândească competențe noi. Odată cu lansarea proiectului CTRL+N, Bittnet Training intră pe un segment de piață cu o creștere rapidă, cel al cursurilor de reconversie profesională. Fenomenul bootcamp-urilor IT este în creștere în întreaga lume, iar la nivel global, industria de învățare a programării valorează în prezent peste 450 de milioane de dolari.

În baza unui studiu realizat de Oracle, în ultimii 5 ani, numărul locurilor de muncă din domeniul tehnologiei a crescut cu peste 65% în industriile non-tech și cu peste 40% în industriile tehnice. Locurile de muncă cu profil tehnologic constituiau în 2018 deja 25% din totalul locurilor de muncă listate pe platformele de recrutare din SUA. 

***

Despre Bittnet 

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Ultimele articole