Bittnet Training intră pe piața din Republica Moldova

Bittnet Training intră pe piața din Republica Moldova

București-Chișinău, 16 decembrie 2021 Bittnet Training, parte a Bittnet Group listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță intrarea pe piața din Republica Moldova, prin încheierea unui parteneriat cu Reliable Solutions Distributor (RSD), o companie locală de soluții business și software. Bittnet Training va sprijini RSD Moldova în creșterea, pregătirea și certificarea formatorilor din cadrul companiei pentru ca aceștia să poată preda la nivel local cursuri de IT specializate.

Suntem entuziasmați de intrarea Bittnet Training pe piața din Republica Moldova prin semnarea acestui parteneriat cu RSD Moldova. Compania are o experiență desăvârșită în sectorul IT&C fiind unul dintre cei mai de încredere parteneri la nivel național în furnizarea de servicii în acest domeniu. În ceea ce privește modelul de business, ne bucurăm că am găsit un partener care are aceeași viziune, profesionalism și abordare a calității serviciilor furnizate precum grupul nostru. Misiunea noastră este de a construi împreună un centru de formare complet dezvoltat în Republica Moldova prin care să furnizăm training-uri live, atunci când acest lucru va fi posibil,” a declarat Cristea Ghiță, Manager, Partner Channel Team, Bittnet Training.

Deși sectorul IT este unul important pentru economia țării, majoritatea profesioniștilor din Republica Moldova s-au specializat singuri în acest domeniu și nu au beneficiat de o certificare recunoscută la nivel internațional. Astfel, Bittnet Training împreună cu RSD Moldova au în plan dezvoltarea primei companii dedicate serviciilor de formare profesională în domeniul IT, o premieră pentru piața din Republica Moldova. Obiectivul este de a pune la dispoziție potențialilor participanți o serie de cursuri IT certificate, de la diferiți furnizori. De asemenea, cele două companii au în vedere și introducerea unui sistem de certificare bazat pe examene ce vor fi susținute în cadrul unui centru de testare recunoscut la nivel internațional.

 „Prin acest parteneriat RSD intră într-o zonă relativ nouă, complementară celei de confort de până în prezent. Da, este o provocare, dar alături de Bittnet Training, suntem convinși că putem răspunde mai mult decât pe măsură. Avem parteneri și clienți dornici de a beneficia de instruire corespunzătoare, certificată internațional, oferită de profesioniști. În sprijinul lor venim cu acest parteneriat.” a declarat Ovidiu Creangă, Managing Director, RSD.

Sectorul IT este în continuă creștere în Republica Moldova, dimensiunea forței de muncă în acest domeniu fiind de aproximativ 26.000 de angajați. De asemenea, în ceea ce privește studiile de specialitate, anual sunt 2.000 de absolvenți cu diplome universitare în IT, aproximativ 3.500 de studenți sunt înscriși la studii de software IT și circa 5.000 la programe de inginerie software. Cu toate acestea, în afară de diploma universitară, acești studenți nu au avut până în prezent nicio oportunitate de a obține certificări recunoscute la nivel internațional care să le ateste specializările sau competențele specifice deținute.

În anul 2022, Bittnet Training și RSD Moldova se așteaptă la un număr de 75-100 de studenți înscriși la cursurile furnizate prin RSD Moldova, iar numărul acestora să se dubleze în fiecare an în următorii doi-trei ani, după ce piața va fi îndeajuns de matură pentru acest tip de cursuri.

Pentru următorii 5 ani, Bittnet Group are ca obiectiv creșterea activității grupului în Europa Centrală și de Est, prin construirea unui grup IT relevant la nivel regional, capabil să răspundă cererii accelerate din această regiune pentru servicii de IT. Parteneriatul cu RSD Moldova este un alt pas în această direcție.

RSD Moldova este o filială a companiei Romsym Data din România și este prezentă în Republica Moldova din anul 2010, unde a implementat peste 250 de proiecte în domeniul IT&C prin furnizarea de soluții business și software.

 

 

###

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Despre RSD Moldova

Reliable Solutions Distributor este o companie de soluții business și software, care începând din 2010 își desfășoară activitatea pe piața Republicii Moldova. Este o filială a companiei Romsym Data din România care are peste 27 ani experiență. Aceasta din urmă este unul din liderii de pe piața din România și în Europa care, în afară de prestarea soluțiilor software și business, oferă și servicii de suport tehnic în scopul diagnosticării nevoilor companiei. Cu peste 250 de proiecte implementate pe diverse soluții și tehnologii la nivel național, RSD a reușit să devină unul dintre cei mai de încredere parteneri în ceea ce privește furnizarea soluțiilor IT&C pe piața Moldovei. Încrederea obținută se datorează principiilor de lucru ce stau la baza celor 11 ani de activitate ai companiei: implicare a întregii echipe RSD la identificarea celor mai bune soluții pentru clienți; asigurarea livrării la termen a produselor; instalarea și configurarea produselor; suport tehnic post implementare etc.

Ultimele articole