Bittnet Group raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei pentru anul 2021

Bittnet Group raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei pentru anul 2021

București, 25 februarie 2022 – Bittnet (BNET), Grup de companii IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei pentru anul 2021, în creștere cu 3% față de anul anterior, o marjă brută de 24,5 milioane de lei, o apreciere cu 14% față de 2020. Profitul financiar înregistrat de companie este de 9,1 milioane de lei, comparativ cu pierderea de 2,7 milioane de lei din 2020, în timp ce profitul operațional atinge valoarea de 7,3 milioane de lei, cu 24% mai mult comparativ cu anul precedent. Grupul raportează un profit brut de 16,2 milioane de lei, de 11 ori mai mare față de 2020.

Rezultatele publicate astăzi vin în continuarea evoluției pozitive din 2020, când profitul operațional a crescut de cinci ori față de anul 2019, iar cel net cu 5,5 milioane de lei, confirmând strategia de creștere continuă pe care am propus-o încă de la listare. Faimosul citat al lui Bill Gates legat de faptul că oamenii subestimează ce se poate face în zece ani, este mai valabil ca oricând. Credem că o activitate investițională derulată cu succes poate amplifica semnificativ atât planul de creștere al grupului, dar mai ales să genereze o stare de antifragilitate a acestuia. Prin urmare, vom continua să investim și în alte companii, conform strategiei planificate de M&A, având în vedere că în cei șapte ani de la listarea la bursă, am generat pentru investitori un randament anualizat de peste 40% al sumelor investite. Conform estimărilor noastre, ne așteptăm ca acest trend pozitiv să continue și în anii următori, fără a face însă o promisiune asupra valorii efective a randamentelor,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, IT Prepared, Elian, Nenos, Nonlinear, ISEC și GRX, raportează o cifră de afaceri de 98,4 milioane de lei. În cadrul aceste divizii a fost obținută o creștere a marginii brute generate, de la 13,7 la 17,3 milioane de lei, precum și o majorare semnificativă, de 167% a profiturilor operaționale generate în valoare de 7,7 milioane de lei. Tranzacțiile pentru IT Prepared, Nenos, Nonlinear, ISEC și GRX au fost finalizate în cel de-al treilea trimestru, iar rezultatele înregistrate de acestea au fost luate în considerare în ultimul trimestru al anului 2021. Compania se așteaptă ca cererea pentru servicii și soluții IT acoperite de portofoliul diviziei de Tehnologie să fie în continuare una consistentă.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) și The eLearning Company, a înregistrat venituri de 14,2 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 11%. Pe parcursul anului 2021, divizia de Educație a atras cu 50% mai mulți clienți comparativ cu 2020, clienți care, conform estimărilor companiei, vor cumpăra produse și în anii următori. În 2021, echipa de vânzări a gestionat un număr de peste 1.500 de oportunități dintre care 676 au fost câștigate. De asemenea, compania lucrează momentan la un număr de șase oportunități de atragere de fonduri europene pentru dezvoltarea de proiecte în zona de educație, cu o valoare totală estimată la aproximativ 12 milioane de lei.

Anul 2021 a fost cel mai activ an din perspectiva proiectelor de M&A. Am reușit să finalizăm cinci investiții noi, IT Prepared, prima investiție în zona de managed infrastructure services, Nenos&Nonlinear, prin care ne consolidăm poziția pe zona de dezvoltare software și a inteligenței artificiale, CLC, prin care ne-am extins portofoliul de certificări, în special în sectorul securității cibernetice, ISEC și GRX, care marchează o nouă etapă a dezvoltării noastre, prin crearea unei divizii de securitate cibernetică la nivelul grupului. Totodată, am realizat și primul exit prin vânzarea diviziei de Software Autodesk, parte din compania Dendrio. Prin urmare, având în vedere tranzacții finalizate, considerăm că am făcut un pas major către obiectivul nostru pentru anul 2024 – afaceri de 500 de milioane de lei la nivelul întregului grup,” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În ceea ce privește activitatea emitentului pe piața de capital, lichiditatea acțiunilor BNET a rămas una sporită în 2021, fiind înregistrată o valoare medie lunară de 5-6 milioane de lei. La finalul anului 2021, numărul acționarilor Bittnet Group a crescut, depășind 4.100 de persoane fizice și juridice, dintre care 12 sunt fonduri de investiții, iar 60 sunt investitori persoane juridice.

###

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Ultimele articole