Bittnet Group raportează afaceri de 108,6 milioane de lei, înregistrează profit net în 2020

Bittnet Group raportează afaceri de 108,6 milioane de lei, înregistrează profit net în 2020

București, 26 februarie 2021 –  Bittnet (BNET), un grup de companii de IT, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane de lei în 2020 și un profit operațional de 4,3 milioane lei, o creștere de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul net consolidat al Grupului a crescut cu aproape 2,7 milioane lei, Bittnet închizând astfel anul cu profit net.

Așa cum podurile sunt supuse unor teste extreme de rezistență înainte de inaugurare, așa a fost și anul 2020 pentru Bittnet Group – o sumă de teste de rezistență. Mă bucur că am trecut cu bine aceste teste iar Grupul nostru este acum mai solid financiar și operațional, și pregătit pentru un nou ciclu de creștere accelerată, adaptat la noua realitate de business, la noile provocări și oportunități de piață locale dar și internaționale Într-un an provocator, am reușit să ne îmbunătățim toți indicatorii, revenind pe profit. În 2020, am generat afaceri de 140 milioane de lei, dar blocajele internaționale cauzate de pandemia de COVID-19, precum și alegerile din decembrie din țara noastră au generat întârzieri în finalizarea proiectelor câștigate. Însă, ne așteptăm ca aceste întârzieri să aibă un efect suplimentar pozitiv asupra rezultatelor noastre din 2021”, a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Într-un an în care majoritatea companiilor au fost sever afectate sau au înregistrat scăderi semnificative ale cifrei de afaceri, Grupul Bittnet a realizat un cashflow operațional de peste 8 milioane lei, care, combinat cu accesul la piața de capital, a permis efectuarea de investiții în dezvoltarea Grupului. În consecință, în 2020 Bittnet Group a realizat noi investiții în valoare de peste 10 milioane lei în Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator.

În contextul unei contracții economice naționale de 3,9% în 2020, Divizia de Tehnologie a Bittnet Group, care include Dendrio și Elian, a înregistrat venituri de 96,6 milioane de lei, o creștere de peste 11%. Marja brută a crescut cu 33%, iar divizia a încheiat anul 2020 cu o creștere de peste 4 milioane lei a profitului operațional, ajungând la 2,5 milioane lei. Activitatea Diviziei de Educație, reprezentată de Bittnet Training și Equatorial, a fost afectată de reducerile sau înghețarea bugetului pentru training. Prin urmare, veniturile au scăzut cu 6% față de 2019. Cu toate acestea, Grupul a încheiat anul cu un profit operațional de 4.3 milioane lei și aproximativ 25 milioane de lei în numerar, cu aproape 20% mai mult decât în anul precedent.

Capitalizarea de piață a BNET s-a apreciat cu 22% în cursul anului 2020, ajungând la 159 milioane de lei. Pe tot parcursul anului 2020, aproximativ 40% din free-float-ul Bittnet a fost tranzacționat activ de către investitori. În 2020, Bursa de Valori București a inclus acțiunile BNET în indicii BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK și BETPlus. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET vor fi, de asemenea, incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Într-un an dificil în care indicele BET-XT a înregistrat un declin de 4%, acționarii Bittnet au înregistrat o rentabilitate de 22%, fără a lua în considerare randamentul suplimentar înregistrat de investitorii care au participat la majorarea de capital din martie anul trecut. Avem un plan clar pentru 2021 în ceea ce privește activitatea noastră pe piața de capital – urmează o ofertă publică de acțiuni preferențiale Bittnet, care ne va permite să eliminăm costurile de finanțare și să creștem semnificativ marja de profit, fără a dilua drepturile de vot ale acționarilor existenți. Pe lângă recenta noastră includere în indicii FTSE, vedem anul 2021 ca pe un an de transformare a prezenței noastre pe piața de capital din România„, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În 2020, Bittnet a lansat câteva proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi inițiativele Work from Home și Business Continuity ale Dendrio, precum și proiectele DevOps Artisans și CTRL+N ale Bittnet Training. Se estimează că investițiile efectuate în pe parcursul anului 2020 vor continua să aducă rezultate în 2021.

Potrivit bugetului preliminar pentru anul 2021, Bittnet își propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de companiile care s-au alăturat grupului în 2020. Începând cu 2021, Divizia de Educație a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, the eLearning Company iar Divizia de Tehnologie are în componență Dendrio Solutions, Elian Solutions și Softbinator Technologies.

 

###

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Ultimele articole