Bento semnează un contract semnificativ în valoare de 32 de milioane de lei

Bento semnează un contract semnificativ în valoare de 32 de milioane de lei

Bento, Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, anunță semnarea unui contract în valoare de 32 de milioane de lei, pentru implementarea soluției software proprii Bento Field Service Management (Bento FSM), în urma câștigării unei proceduri de achiziție publică derulată de către Distribuție Energie Electrică România (DEER), o companie deținută de Electrica S.A.. Odată implementată, soluția Bento va reprezenta unul dintre cele mai mari proiecte de tip FSM din România în domeniul energiei și utilităților, urmând să fie utilizată de peste 1.200 de tehnicieni de teren.

Ne bucurăm de finalizarea cu succes a procedurilor de achiziție publică pentru acest proiect, unul semnificativ pentru Bento, atât din punctul de vedere al scopului, cât și al valorii și reputației beneficiarului. Investițiile susținute de-a lungul timpului în produsele noastre proprii, precum Bento FSM și Bento MDM, încep să producă din ce în ce mai multe rezultate, fiind implementate de un număr tot mai mare de companii de renume ce implementează strategii de digitalizare a proceselor de business, având un impact pozitiv asupra dezvoltării unor industrii esențiale. Contractul anunțat astăzi întărește încă o dată importanța experienței operaționale a echipei noastre, aprofundată de-a lungul anilor, precum și determinarea noastră de a investi constant în produse software proprii. Totodată, succesul asociat acestui tip de proiecte, corelat cu faptul că suntem o companie publică, ne validează în fața investitorilor strategia de a capitaliza proprietatea intelectuală și de a dezvolta continuu echipa, cât și expertiza acesteia, a declarat Radu Scarlat, Președintele Consiliului de Administrație al Bento.

Compania a câștigat procedura de achiziție publică în calitate de lider al unei asocieri, alături de EY România (Ernst & Young România). În cadrul proiectului, Bento va livra o soluție IT complexă, compusă din hardware și software și va executa servicii conexe. Soluția pe care Bento urmează să o implementeze vizează automatizarea serviciilor de teren și managementul forței de muncă din cadrul DEER. Platforma IT care va fi implementată în cadrul acestui proiect se bazează pe produsele software proprii, Bento FSM și Bento MDM, produse în care Bento a investit constant în ultimii ani, inclusiv prin utilizarea de fonduri atrase în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, premergător listării companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Contribuția EY România constă în furnizarea de servicii de project management și analiză de business, reprezentând 11% din activitatea totală aferentă proiectului.

„Suntem onorați să continuăm parteneriatele strategice pe care le-am dezvoltat cu Electrica Group și DEER în particular, și să contribuim la îmbunătățirea operațională a companiei de distribuție, prin implementarea unei soluții performante și facil de gestionat. Suntem în același timp deciși să creștem parteneriatul strategic cu Bento și să ne continuăm dezvoltarea de capabilități în domenii critice pentru companiile de utilități din România, precum managementul activelor, managementul operațiunilor, integrare și orchestrare de procese client și back-office. Câștigarea proiectului FSM confirmă experiența și maturitatea echipei EY pe serviciile de business și de tehnologie, și dă un impuls adițional strategiei locale și globale de dezvoltare a unor capabilități integrate pentru livrarea către clienții noștri a unor soluții la cheie, cu un nivel înalt de performanță și calitate”, a declarat Cristian Cârstoiu, Partener, Consultanță, EY România.

Soluția IT furnizată de Bento va fi operațională în aproximativ 18 luni de la semnarea acestui contract. De asemenea, după implementarea sistemului, compania va acorda timp de șapte ani servicii de suport și mentenanță, plus servicii post-suport pentru încă doi ani.

Reușita în cadrul acestei licitații este de o importanță deosebită pentru Bento, marcând o bornă importantă în evoluția companiei. Înainte de toate, o implementare de o asemenea dimensiune, al cărei beneficiar este DEER, în contextul în care povestea Bento își are începuturile în sectorul energetic din România, ne confirmă atât poziția, cât și potențialul în această industrie. De asemenea, faptul că suntem aproape de un partener de anvergura și reputația Ernst & Young ne întărește încrederea pe care o avem în maturitatea produselor, profesionalismul echipei, cât și în strategia de dezvoltare a companiei. Nu în ultimul rând, suntem bucuroși să implementăm Bento FSM într-un proiect atât de important, validând astfel poziția Bento ca vendor FSM în liga marilor dezvoltatori de aplicații de workforce management”, a declarat Vlad Bodea, Membru Executiv în Consiliul de Administrație, cofondator Bento.

De-a lungul celor peste 18 ani de existență, Bento a investit în produse software proprii, precum Bento FSM și Bento MDM, care sunt utilizate de companii locale și internaționale active în diferite sectoare economice. Bento FSM este o suită de aplicații dedicată companiilor care livrează servicii prin intermediul echipelor distribuite în teren, digitizând, automatizând și optimizând toate activitățile aferente. Bento MDM, care în proiectul de față reprezintă o componentă de infrastructură critică, este un sistem dedicat companiilor care administrează o flotă substanțială de dispozitive mobile, precum tablete, smartphones, POS, etc. Soluția permite o administrare centralizată a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmărirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanță a aplicațiilor și a setărilor, cât și blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar în scopul intenționat.

În 2022, compania Bento a înregistrat venituri din exploatare de 35,4 milioane de lei, o creștere cu 26% față de 2021 și un profit net de 5,6 milioane de lei, o creștere în linie cu veniturile, de 23%. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele și soluțiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale și internaționale care activează în domenii diverse, precum utilități (energie, apă, petrol și gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producție de alimente.

____________________

Despre Bento, Intellectually Curious

Bento, Intellectually Curious (2B Intelligent Soft S.A.) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 18 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță care au capacitatea de a transforma idei, concepte și nevoi în soluții adaptate cerințelor fiecărui client în parte. Mizând pe experiența acumulată în optimizarea și automatizarea proceselor operaționale, compania a dezvoltat de-a lungul anilor propriile produse software, precum soluțiile Bento Mobile Device Management, Bento Field Service Management și Bento Smart Metering. De asemenea, Bento este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE și CISCO. 

 Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 365.399 de angajați în peste 700 de birouri în 150 de țări și venituri de aproximativ 45,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2022. Rețeaua noastră este integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume.

Prezentă în România din anul 1992, EY furnizează, cu ajutorul celor peste 900 de angajați din România și Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistență fiscală, juridică, strategie și tranzacții, consultanță către companii multinaționale și locale. Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an, în luna iunie, la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

Ultimele articole