AROBS lansează E-toll Solutions, un nou serviciu destinat managementului de flotă

AROBS lansează E-toll Solutions, un nou serviciu destinat managementului de flotă

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, lansează AROBS E-toll Solutions, un serviciu complementar managementului de flotă, prin intermediul căruia companiile de transport vor putea să achite taxele de drum în Europa. AROBS E-toll Solutions este disponibil pe piețele din România, Moldova și Ungaria.

Unul dintre pilonii majori ai strategiei noastre pe termen lung are la bază dezvoltarea continuă de produse și adăugarea de soluții care să vină în sprijinul companiilor și organizațiilor în vederea optimizării afacerilor acestora. Prin intermediul noului serviciu, pentru care suntem acreditați in România, Moldova și Ungaria, managerii de flotă nu mai trebuie să se preocupe de aspecte legate de plata taxelor de drum în anumite țări sau implementarea mai multor echipamente de bord. AROBS E-toll Solutions integrează toate aceste aspecte într-o singură soluție unică pentru a permite managerilor de flote să se concentreze pe activități cu valoare adăugată. Suntem încântați de lansarea acestei noi linii de business și mulțumesc întregii echipe pentru efortul depus în pregătirile intrării pe piață a AROBS E-toll Solutions,” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

AROBS E-toll Solutions este o companie nou înființată, ce oferă partenerilor un echipament unic de bord (OBU) acreditat de către European Electronic Toll Service (EETS), o interfață intuitivă pentru gestionarea tranzacțiilor, precum și un card de plată postpaid. Aceste servicii le completează pe cele destinate managementului de flotă, pentru segmentul transportului internațional de marfă (vehicule peste 3,5 tone) și autocare.

În Europa, companiile cu activitate intensă în domeniul transportului internațional trebuie să acorde o atenție sporită regulilor de taxare pentru drumurile utilizate, așa cum este stipulat în Directiva europeană EETS din 2004. Marea majoritate a țărilor, atât membre ale Uniunii Europene, cât și din afara acesteia, dețin propriile sisteme de taxare, unele operând în paralel cu mai multe sisteme, fiecare având propriile specificații și metode de plată. Prin implementarea soluției, autovehiculele comerciale de transport internațional utilizează un dispozitiv unic, ce asigură respectarea cerințelor de tranzit pentru fiecare țară în parte. Astfel, sunt eliminate echipamentele diferite necesare pentru fiecare țară, trecerea prin punctele de control poate fi efectuată fără opriri, iar companiile au la dispoziție o imagine clară a costurilor aferente taxelor de drum și facturi unice pentru toate țările tranzitate.

AROBS E-toll Solutions oferă sprijin pentru peste 20 de țări și domenii diferite de taxare și eficientizează plățile taxelor în Uniunea Europeană (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Țările de Jos) și în Elveția, Marea Britanie și Norvegia.

AROBS activează pe piața de management de flotă de peste 16 ani, iar astăzi, linia de business cuprinde brandurile TrackGPS, SASFleet, Skyshield și AROBS E-toll Solutions. Pe piața de management de flotă, AROBS este lider de piață în România, top 5 în Europa Centrală și de Est și este deseori percepută ca jucător relevant pe piața europeană. În Europa Centrală și de Est și Asia (Indonezia), compania este prezentă cu două soluții de management de flotă – TrackGPS by AROBS și SASFleet. În prezent, peste 10.000 de clienți folosesc zilnic soluțiile de management de flotă ale AROBS.

____________________

Despre AROBS Transilvania Software

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950+ specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise. AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București.

Mai multe despre Grupul AROBS: www.arobs.com și www.arobsgrup.ro.

Ultimele articole