AROBS își consolidează echipa executivă – Gabriela Mechea se alătură grupului în funcția de Director de Integrare

AROBS își consolidează echipa executivă – Gabriela Mechea se alătură grupului în funcția de Director de Integrare

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță numirea Gabrielei Mechea în funcția de Director de Integrare la nivelul grupului.

În paralel cu strategia de dezvoltare accelerată a grupului, atât organic, cât și prin tranzacții de M&A, lucrăm intens la procesul de integrare a companiilor achiziționate în ultimii aproape doi ani în cadrul AROBS. Pentru implementarea acestui proces și stabilirea de sinergii atât cu companiile deja achiziționate, cât și cu viitoarele entități care se vor alătura grupului, aveam nevoie de un executiv cu o cunoaștere profundă a ecosistemului industriei de tehnologie. Rolul Gabrielei Mechea va fi de a maximiza colaborarea și avantajele comune la nivelul tuturor companiilor, aspect care va conduce la creșterea afacerilor acestora și, implicit, a grupului. Îi urăm Gabrielei Mechea bun-venit în echipa AROBS și suntem încrezători că împreună vom consolida poziția grupului nostru în domeniul tehnologiei, atât pe plan local, cât și global ”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Gabriela Mechea este un executiv cu o experiență de peste 20 de ani în cadrul unor companii de tehnologie, atât antreprenoriale românești, cât și internaționale. De-a lungul vastei sale cariere profesionale, Gabriela Mechea a ocupat poziții de conducere în companii precum Gecad, Avira România și Vector Watch, unde a contribuit la dezvoltarea acestora la nivel local și internațional. De asemenea, în perioada 2019-2023, Gabriela Mechea a fost Director Executiv al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Este o bucurie să mă alătur celor 1.200+ colegi din Grupul AROBS și să îmi aduc contribuția la creșterea și consolidarea companiei. Succesul AROBS este unic în industria românească de tehnologie, cu o crestere organică greu de egalat, prin expansiunea pe baza politicii accelerate de achiziții, atât în România, cât și în afara țării, dar și prin proiecte de inovare. Astfel, numirea mea ca director de integrare mă onorează”, a declarat Gabriela Mechea, Director de Integrare al AROBS Transilvania Software.

În calitate de Director de Integrare al AROBS, Gabriela Mechea va fi responsabilă de armonizarea activităților companiilor achiziționate de grup în ultimii aproape doi ani, precum și a entităților ce urmează să se alăture AROBS în cadrul procesului continuu de creștere a grupului prin tranzacții de M&A.

De la momentul listării în 2021 pe piața AeRO și până în prezent, AROBS a realizat nouă tranzacții. În 2021 a fost achiziționată compania Berg Software, iar în 2022 au fost achiziționate AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic și Centrul de Soft GPS România. În 2023, AROBS a achiziționat două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta SYDERAL Polska) din Polonia, Grupul Future WorkForce – cu sedii în România, Germania și Marea Britanie – și AROBS Pannonia Software din Ungaria.

În data de 25 septembrie 2023, acțiunile AROBS au debutat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după listarea pe piața AeRO în decembrie 2021. La momentul transferului, compania a anunțat continuarea strategiei de M&A, pentru care a stabilit un buget de aproximativ 55 de milioane de euro pentru următorii trei ani, din care 40 de milioane de euro vor fi atrași prin piața de capital, iar 15 milioane de euro vor reprezenta valoarea aproximativă a acțiunilor ce vor fi acordate fondatorilor companiilor care se alătură grupului AROBS. Structura avută în vedere pentru aceste viitoare tranzacții, care vizează atât companii locale, cât și internaționale, este de 75% componentă în numerar și 25% equity (acțiuni AROBS).

____________________

Despre AROBS Transilvania Software

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.200 de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical-, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation.

Mai multe despre grupul AROBS: www.arobs.com și www.arobsgrup.ro.

Ultimele articole