Amber Studio își întărește echipa de management și îl numește CFO pe executivul Fortune 500, Roie Chizik

Amber Studio își întărește echipa de management și îl numește CFO pe executivul Fortune 500, Roie Chizik

București, 8 decembrie 2021Amber Studio, cel mai mare studio independent de dezvoltare jocuri video din România, anunță consolidarea echipei de management prin numirea lui Roie Chizik în funcția de Director Financiar (CFO) la nivel de grup. Roie Chizik este un executiv cu peste 20 de ani de experiență, inclusiv în companii Fortune 500.

Roie este un executiv excepțional specializat în domeniul financiar, cu peste 20 de ani de experiență și care a lucrat pentru giganți din domeniul tehnologiei, inclusiv în sectorul de gaming. Suntem încântați să-i urăm bun venit lui Roie în echipă. Să avem în echipa noastră un CFO de clasă mondială era ultima cărămidă de care aveam nevoie pentru a fi pregătiți să demarăm planurile noastre de creștere dinamică. Vom lucra împreună cu Roie pentru a atrage în mod eficient capitalul necesar care să ne accelereze creșterea în Europa, Asia și America. Roie se va asigura că dispunem de toate procesele, sistemele și talentul necesar în aspectele financiare. De asemenea, Roie va fi esențial în a ne ajuta să elaborăm strategia Amber de a accesa cu succes piața de capital. Parteneriatul pe care l-am avut cu Roie în cadrul Electronic Arts a fost unul dintre punctele importante ale carierei mele și ale lui Mihai Pohontu și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm din nou cu el. Abia aștept să văd ce vom realiza împreună,” a declarat Jaime Giné, CEO al Amber.

Roie Chizik are o experiență vastă în strategie globală, planificare și analiză financiară și operațiuni. Înainte de a se alătura Amber Studio, Roie a ocupat funcția de CFO la Brightwheel, un start-up SaaS EdTech unde a coordonat toate aspectele financiare, de contabilitate, analiză, SysOps, juridice și de real estate ale companiei. De-a lungul carierei sale, Roie a deținut roluri de conducere în companii Fortune 500, precum Disney, Amazon și Electronic Arts, dar și în start-up-uri de top susținute de fonduri VC. El are experiență în dezvoltarea afacerilor și susținerea creșterii globale a acestora, prin furnizarea de perspective financiare și construirea și coordonarea de echipe de înaltă performanță.

Amber Studio este o companie cu potențial uriaș de creștere, cu oameni pasionați într-o industrie de gaming extrem de dinamică. M-am alăturat echipei Amber pentru că îmi plac provocările și oportunitatea de a lucra cu oameni inteligenți și motivați. Am avut ocazia să colaborez îndeaproape cu Jaime și Mihai în trecut și sunt încântat de perspectivele Amber și de planul de dezvoltare accelerată, mai ales în contextul în care industria globală de gaming continuă să fie în centrul atenției. Sunt încrezător că Amber are toate ingredientele potrivite pentru a deveni o poveste de succes la nivel internațional pe piața de capital și abia aștept să lucrez alături de Jaime și Mihai pentru a duce Amber la nivelul următor,” a declarat Roie Chizik, recent numitul CFO al Amber.

În noul său rol la Amber, Roie va fi responsabil de coordonarea tuturor aspectelor legate de funcțiile financiare și contabile ale Amber, inclusiv de implementarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), precum și de furnizarea de perspective strategice pentru a sprijini creșterea semnificativă și expansiunea globală a Amber. El va conduce, de asemenea, strategia financiară a Amber, și va fi implicat în atragerea de capital și activitatea de M&A a grupului. Roie va lucra în biroul Amber din San Francisco Bay Area, California și va supraveghea echipa globală din departamentul financiar și de contabilitate al Amber, care este în prezent răspândită pe două continente și este de așteptat să crească în lunile următoare, pe măsură ce Amber își accelerează planurile pentru piața de capital. În rolul său, Roie îi va raporta direct lui Jaime Giné, CEO și va colabora îndeaproape cu Board-ul Amber condus de Mihai Pohonțu, Președinte Executiv.

În primele șase luni ale anului 2021, Amber Studio a înregistrat o cifră de afaceri record de 50 de milioane de lei (11,5 milioane de dolari), în creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru întregul an 2021, Amber estimează o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei (30 de milioane de dolari), în creștere cu 51% față de 2020. Echipa Amber Studio numără peste 800 de angajați care lucrează pe două continente, în birouri din București, Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Montreal și Guadalajara.

###

Despre Amber Studio

Amber este un studio de dezvoltare de jocuri construit de artizani care locuiesc în San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și București. Conceptul companiei a fost inspirat de deceniile de experiență în dezvoltarea jocurilor a conducerii, care a realizat că industria avea nevoie de o platformă de servicii de dezvoltare mai versatilă. Amber este structurat ca o rețea de studiouri cu diferite abilități și specializări, oferind servicii de calitate superioară în dezvoltarea completă de jocuri, co-dezvoltare, inginerie, proiectare, artă, live-ops, QA, localizare și multe altele.

 

Ultimele articole