Agroland deschide cel de-al 20-lea magazin MEGA la nivel național în urma unei investiții de peste 700.000 de lei

Agroland deschide cel de-al 20-lea magazin MEGA la nivel național în urma unei investiții de peste 700.000 de lei

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine pentru gradină, animale de companie și fermă din România, anunță deschiderea unui nou magazin MEGA la nivel național. Magazinul este situat în Miroslava, județul Iași, fiind cel de-al doilea inaugurat în acest județ, după Agroland MEGA Pașcani și cel de-al 20-lea pe teritoriul României.

Continuăm investițiile în extinderea rețelei de magazine Agroland MEGA la nivel național, acesta fiind unul dintre obiectivele principale pentru 2022. Planul nostru este ca până la finalul anului să ajungem la un total de 25 de magazine MEGA, care estimăm că vor atinge maturitatea până în 2024. Miroslava  ca și suburbie a Iașiului, este una din cele mai bogate comune din țară. Pe termen mediu și lung, magazinele MEGA vor reprezenta principala sursă de trafic, precum și de venituri pentru companie, pe măsură ce rețelele noastre continuă să crească. Scopul nostru este să devenim retailerul preferat al românilor pentru toate activitățile referitoare la grădinărit și hobby farming, precum și produse pentru animale de companie,” a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.

Noul magazin Agroland MEGA deschis în Miroslava, în incinta primului strip mall din această localitate – Family Market, se întinde pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, iar clienții vor avea acces la o gamă de peste 3.000 de produse. Investiția Agroland MEGA Miroslava s-a ridicat la peste 700.000 de lei, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Conducerea companiei estimează vânzări de peste 5 milioane de lei realizate de noul magazin în anul 2023 și un trafic mediu zilnic de aproximativ 350 de persoane.

Agroland MEGA Miroslava este cel de-al patrulea magazin deschis de companie anul acesta, după MEGA Pașcani, MEGA Huși și MEGA Timișoara. Investițiile efectuate în deschiderea celorlalte trei magazine s-au ridicat la aproximativ 700.000 de lei pentru MEGA Pașcani, 500.000 de lei pentru MEGA Huși și 1 milion de lei pentru MEGA Timișoara.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 160 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO.

____________________

Despre Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenorială românească, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de peste 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Acțiunile Agroland Business System sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.

Ultimele articole