Agroland Business System obține o finanțare cu fonduri nerambursabile prin programul IMM AGRI-FOOD

Agroland Business System obține o finanțare cu fonduri nerambursabile prin programul IMM AGRI-FOOD

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță obținerea unei finanțări nerambursabile în cadrul programului IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru) lansat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Valoarea grantului este de aproximativ 120.000 de euro, iar capitalul atras va fi utilizat pentru achiziționarea de materii prime și materiale.

Agroland este o companie care dispune de resursele și cunoștințele necesare pentru a aplica și atrage finanțări diversificate, precum ajutoare de stat sau fonduri nerambursabile. Urmărim să accesăm în mod constant astfel de finanțări, pentru a avea la dispoziție surse suplimentare de capital pentru investiții. Materiile prime și materialele, precum gazul natural, energia electrică și furajele, achiziționate cu sprijinul acestui grant, vor diminua presiunea semnificativă pe care o resimțim la nivelul prețurilor pentru acestea, în noul context economic marcat de războiul din Ucraina și mediul inflaționist general. Pe lângă finanțarea prin IMM AGRI-FOOD, în prezent, avem depuse alte două proiecte de finanțare, în valoare totală de 470.000 de euro. Un proiect are o valoare de 290.000 de euro, iar capitalul atras va fi utilizat pentru finanțarea activității curente a companiei, iar pentru cel de-al doilea proiect, finanțarea este 180.000 de euro, sumă ce va fi investită într-o fermă avicolă de reproducție, prima de acest fel fiind finalizată de către noi în 2021. Totodată, mai avem în plan și depunerea unui proiect de finanțare pentru un parc fotovoltaic de 1 MW la Avicola Mihăilești, odată ce măsura de finanțare va fi disponibilă,” a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.

Măsura „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar” (IMM AGRI-FOOD) face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 61 din 6 mai 2022, privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi de capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri nerambursabile. Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250 milioane de euro.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a fost deschisă în perioada 26-31 mai 2022. În total, au fost înregistrate aproximativ 11.000 de înscrieri, dintre care 9.678 au fost declarate eligibile și 1.283 au fost respinse. Contractele din cadrul programului IMM AGRI-FOOD vor fi încheiate cu primii 3.700 de câștigători ai granturilor până la sfârșitul lunii iunie 2022. Proiectul depus de Agroland ocupă poziția 345 în această ierarhie, iar cofinanțarea ce va fi asigurată de către companie se ridică la suma de 18.000 de euro. Compania urmărește să acceseze grantul cât mai rapid, într-o singură tranșă, după semnarea contractului.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. În prezent, compania are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei.

____________________

Despre Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenorială românească, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de peste 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Acțiunile Agroland Business System sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.

Ultimele articole